Hyppää pääsisältöön

Housut, jotka istuvat, teittepä te mitä tahansa

Ruletti-ohjelman vuoden 1962 mainosparodiassa esiteltiin Pettersson-housut, jotka istuvat aina ja takuuvarmasti.

Näiden aitoamerikkalaisten, hyvän maun housujen hyvä ja jatkuva istuvuus saattaa aiheuttaa käyttäjälleen ongelmia. Sketsissä näitä ongelmia havainnollistetaan esittelemällä käyttäjä, joka ei yrityksistään huolimatta pääse nousemaan edes tuolista ylös.

Myös kävely alati istuvissa housuissa osoittautuu ongelmalliseksi. Liikkuminen onkin varmasti pitemmän päälle haitallista myös käyttäjän selälle.

Vaikka Petterssoneja markkinoidaan ennen kaikkea miesten housuina, hankaloittaa niiden hyvä istuvuus myös miesten tunnollisia vaimoja: istuma-asennossa jäpittävät housut kun on varsin hankalaa saada silitettyä suoriksi.

Teksti: Ville Matilainen

Kommentit