Hyppää pääsisältöön

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Ylen kanavilla entistäkin monipuolisemmin

Anne Kukkohovi
Anne Kukkohovi linnan juhlat

Itsenäisyyspäivä näkyy ja kuuluu Ylen kanavilla pitkin päivää ja monella kielellä. Linnan juhlien tv-lähetysten lisäksi muodin ja tyylin ystäville on tänä vuonna tarjolla aivan oma nettipalvelunsa, joka kokoaa kaikki Linnan juhlien puhuttavimmat asut sekä kiinnostavimmat vieraat ja kamerakulmat käyttäjän itsensä valittavaksi. Kuule, mitä itsenäisyyspäivän juhlijoilla on kerrottavanaan niin tv:ssä, netissä kuin radiossakin ja jaa omat kommenttisi tunnisteella #linnanjuhlat.

Linnan juhlat
Linnan juhlat linnan juhlat
Itsenäisyyspäivän vastaanotto
Yle TV1 ja Yle Areena klo 18.15

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkavat tänä vuonna Hotelli Kämpissä jo klo 18.15. Kämpissä valmistaudutaan juhlavastaanottoon, tavataan illan tähtiä ja virittäydytään viime hetken tunnelmiin. Presidentinlinnan vastaanotolle siirrytään presidenttiparin haastattelun myötä. Illan aikana nähdään tuttuja ja uusia kutsuvieraita ja kuullaan juhlavieraiden tuntoja illan tunnelmista ja itsenäisyydestä. Lähetyksen selostavat Piia Pasanen, Jussi-Pekka Rantanen ja Ari Hakahuhta, muotiasiantuntijana toimii tuttuun tapaan Jaakko Selin. Lähetyksen ohjaa BAFTA-palkittu Tapani Parm.
Sami Sykkö, Anne Kukkohovi ja Jarkko Valtee
Sami Sykkö, Anne Kukkohovi ja Jarkko Valtee linnan juhlat
Pukulähetys yle.fi/linnanjuhlat
Uudessa nettipalvelussa on tarjolla kattava kokonaisuus Linnan juhlien muotia ja tyyliä. Myös mobiilissa käytettävällä sivustolla voi seurata omaa monikameraohjausta, jossa keskitytään illan puhuttavimpiin pukeutujiin ja vieraisiin. Suoraa lähetystä selostavat Jarkko Valtee, Anne Kukkohovi ja Sami Sykkö.Linnan juhlien vieraita haastattelevat Petra Manner ja Mikko "Peltsi" Peltola. Nettipalvelussa käyttäjä voi valita haluamansa kamerakulmat, ja illan kiinnostavimmat haastattelut sekä kohauttavimmat asut ovat helposti katsottavissa koska vain. Siirry palveluun
Fest på slottet
Fest på slottet linnan juhlat
Fest på slottet 2014
Yle Fem och Yle Arenan kl. 18.50

Årets mest uppmärksammade och glamorösa fest refereras på svenska av Pia-Maria Lehtola,Magnus Swanljung och Marko Hietikko.Ute bland gästerna i vimlet återfinns Kia Svaetichin och Antti Koivukangas. Nytt för i år är den second screen som Yle producerar från slottet. En stram där fokus helt ligger på det som brukar bli det stora samtalsämnet - festklänningarna. Streamen refereras av Eva Franz och Helena von Alfthan. Mer material kring festen hittas under kvällen på svenska.yle.fi och på Instagram med hashtaggen #slottsbalen.
Salla Paajanen ja Jaakko Loikkanen
Salla Paajanen ja Jaakko Loikkanen linnan juhlat
Linnan jatkot Yle TV1
Yle TV1 ja Yle Areena klo 22.15

Itsenäisyyspäivän vastaanotolta siirrytään iloisille jatkoille Hotelli Kämppiin, samaiseen Peilisaliin, joka vuonna 1939 sodan keskellä, toimi itsenäisyyspäivän vastaanoton juhlapaikkana. Suoraa lähetystä juontavat Salla Paajanen ja Jaakko Loikkanen.Illan artisteina nähdään mm. Paula Koivuniemi ja Pauli Hanhiniemi,viihteellä myös YleLeaksin väki. Jatkoilla puidaan yhteen päivän kohokohtia ja kuullaan tunnelmia itsenäisyyspäivää juhlineilta vierailta.

Itsenäisyyspäivä Yle Radio Suomessa
Yle Radio Suomi klo 9.00, klo 11.55, klo 12.25 ja klo 19.08

Yle Radio Suomi juhlistaa itsenäisyyspäivää aamun lipunnostosta illan Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoon. Klo 9 alkavaa itsenäisyyspäivän lipunnostoa Helsingin Tähtitorninmäeltä selostaa Elina Päivinen. Puolen päivän jälkeen seurataan Valtakunnallista itsenäisyyspäivän paraatikatselmusta ja paraatin ohimarssia. Suoraa lähetystä Hämeenlinnasta selostaa Aki Laine.Paraatista nähdään myös kooste Yle TV1:ssä klo 17.10 alkaen.Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle siirrytään kello 19 uutisten jälkeen. Lähetyksessä kuullaan Linnan juhlien vieraiden kommentteja päivän juhlallisuuksista. Vastaanotolla toimittajina ovat Sanna Jussila ja Justus Laitinen.

Hannu LIntu
Hannu LIntu kenraaliharjoitus
Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti
Yle Teema ja Yle Areena klo 16.10 ja Yle Radio 1 klo 19.03

Yle Teema tulee mukaan suorana RSO:n Itsenäisyyspäivän konserttiin väliajan jälkeen. Radion sinfoniaorkesteri kapellimestari Hannu Linnun johdolla esittää Sibeliuksen Pohjolan tyttären Helsingin Musiikkitalosta. Konsertissa kuullaan myös ensi kertaa Suomessa esitettävä Esa-Pekka Salosen Karawane (Ylen tilaus), missä on mukana 2 kuoroa: Tapiolan Kamarikuoro ja Key Ensemble. Konsertin alkupuolella esitettävä Heikki Sarmannon Suomi nähdään myöhemmin Yle Teemalla. Suoran lähetyksen toimittaa Riikka Holopainen.

Linnan juhlat tulkataan viittomakielelle
Yle välittää ensimmäistä kertaa Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton televisiolähetyksen viittomakielelle tulkattuna nettilähetyksenä. Tulkkausta voi seurata Yle Areenassa 6.12. kello 19 - 22.15.Lähetyksen tulkkauksesta suomalaiselle viittomakielelle vastaa Viittomakielialan osuuskunta. Kuurojenyhdistykset voivat halutessaan huomioida nettitulkkauksen järjestämällä omia itsenäisyyspäivän juhliaan, jolloin jäsenet voivat yhdessä seurata nettilähetystä. Nettitulkkaus löytyy osoitteesta areena.yle.fi kohdasta "Suorana vain Areenassa".

Siirry Areenan suorien lähetysten sivustolle »

Lue myös - yle.fi:stä poimittua