Hyppää pääsisältöön

Jann Wilden uusi bändi luikertelee Black Sabbathin sekä Kasevan jalanjäljissä

Jani Matti Juhani & Mustat Käärmeet -yhtyeen Mailma ilman diktaattoreita soi Juhani Kenttämaan Viikon tehona.

Jani Matti Juhani & Mustat Käärmeet // Kuva: https://www.facebook.com/janimattijuhani

Rockin ja popin pitkäaikainen moniottelija Jann Wilde vaihtoi artistinimensä Jani Matti Juhaniksi ja samalla myös laulukielensä ensimmäiseksi kotimaiseksi. Musiikillisesti miehen tulkinta kallistui kertaheitolla glam rockin ja syntikkapopin maailmasta lähemmäs vihtahousun virsiä, eli psykedeelisen rockin ja metallin maailmaa. Mustat Käärmeet -bändin myötä viimeiset rippeet Rose AvenueNeon City Rockers sekä The Saturnettes -yhtyeiden kaiuista on kuopattu, ja pöytä on putsattu uuden tulemisen tieltä. Tällä kertaa lupaavammin kuin koskaan!

Maailma ilman diktaattoreita -EP:n nimikkoraita jylähtää dramaattisesti kuin Black Sabbath, jonka solistiksi olisi päätynyt Rauli Badding Somerjoki. Toisen maailmansodan julmien yksinvaltijoiden tekoja varoittavasti nykyihmiseen peilaava kappale kulkee välillä beatleaanisen kepeästi, mutta kasvaa astettain entistä uhkaavammaksi kohti lopun riffi- ja rumputykitystä sekä vääjäämätöntä loppuräjähdystä.

Jani Matti Juhani & Mustat Käärmeet on osannut hienosti kammeta niin kotimaisen vanhan liiton rockin, kuten Kasevan sekä tuoreiden tunnelmoijien, kuten Death Hawksin sekä Seremonian menoa tavalla, joka voi helposti päätyä myös musiikkityyliin perehtymättömän rekisteriin.

Onko Jani Matti Juhani viimein löytänyt taiteellisen suunnan musiikilleen, vai onko kyseessä liian myöhäinen yritys plagioida ajan kuuminta rocktrendiä?

Kuuntele biisi kokonaisuudessaan radiosta arkipäivisin n. klo 17.25 sekä 18.50, ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä numeroon 17176 (0,40€).