Hyppää pääsisältöön

Neiti Marple – uusia tv-elokuvia

Neiti Marple (Julia McKenzie) seikkailee Karibian lämmössä.
Neiti Marple (Julia McKenzie) seikkailee Karibian lämmössä. Neiti Marple (Julia McKenzie) seikkailee Karibian lämmössä. Kuva: Yle Kuvapalvelu miss marple;julia mckenzie

TV1 sunnuntaisin 21.12.2014 - 4.1.2015 klo 18.45 - 20.15
Yle Areenassa 30 päivää

TV1 esittää kolme uutta Agatha Christien tarinaa, joissa Neiti Marplena nähdään Julia McKenzie.

Neiti Marple: Lomahotellin murhat
TV1 sunnuntaina 21.12.2014 klo 18.45 - 201.45
Yle Areenassa 30 päivää

Tarinassa Lomahotellin murhat (12) (A Caribbean Mystery) neiti Marple lomailee Karibialla. Seurueeseen kuuluva mies menehtyy yllättäen. Mitä ilmeisimmin kuolinsyy on sydänkohtaus, mutta Marplea epäilyttää. Nokkela vanhaneiti vahvistuksineen ryhtyy penkomaan tapahtunutta, ja keksiikin pian aivan muun kuin luonnollisen syyn miehen kuolemalle.

Pääosissa: Julia McKenzie, Anthony Sher, Robert Webb, Montserrat Lombard, Daniel Rigby, Hermione Norris, Myanna Buring, Warren Brown, Oliver Ford Davies, Alastair Mackenzie. Ohjaus: Charles Palmer. Käsikirjoitus: Charlie Higson. Tuotanto: ITV Studios, WGBH, 2013

Neiti Marple: Greenshaw’n kartano
TV1 sunnuntaina 28.12.2014 klo 18.45 - 201.15
Yle Areenassa 30 päivää

Agatha Christien novelleihin pohjautuvassa tarinassa Greenshaw’n kartano (12) (Greenshaw’s Folly) sydämellinen vanhaneiti Marple auttaa pulaan joutunutta nuorta äitiä. Tämä saa turvapaikan ja työtä kartanossa, jossa alkaa tapahtua kummia.

Kuolema ryhtyy korjaamaan kartanonväkeä niin tiuhaan, että kyse ei voi olla sattumasta. Kuka on onnettomuuksien takana?

Pääosissa: Julia McKenzie, Vic Reeves, Kimberley Nixon, Fiona Shaw, Robert Glenister, Julia Sawalha, Martin Compston, Judy Parfitt, Matt Willis. Käsikirjoitus: Tim Whitnall. Ohjaus: Sarah Harding. Tuotanto: ITV Studios, WGBH, 2013

Neiti Marple: Ikiyö
TV1 sunnuntaina 4.1.2015 klo 18.45 - 20.15
Yle Areenassa 30 päivää

Tarinassa Ikiyö (12) (Endless Night) tuore aviopari suunnittelee unelmakodin rakentamista maalle. Romanien mukaan maa on kirottu. Taikauskoa tai ei, mutta miten selitetään rakennustyön ympärillä sattuvat ikävät tapahtumat.

Nuorenparin onneksi Jane Marple sattuu vierailemaan naapurissa, ja nokkela nainen ryhtyy penkomaan asioita. Onko juttu liian synkkä jopa nokkelalle ikäneito Marplelle?

Pääosissa: Julia McKenzie, Wendy Craig, Glynis Barber, Hugh Dennis, Tamzin Outhwaite, Tom Hughes, Joanna Vanderham, Aneurin Barnard, William Hope, Janet Henfrey. Ohjaus: David Moore. Käsikirjoitus: Kevin Elyot. Tuotanto: ITV Studios, WGBH, 2013

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.