Hyppää pääsisältöön

Erilaiset mummot juontavat YleX Aamussa: Tässä ovat seitsemänkymppiset Sirkka ja Riitta

Osana Lupa välittää -kampanjaa YleX on kutsunut Sirkan ja Riitan juontamaan YleX Aamua Ilen ja Matin kanssa.

Sirkka ja Riitta juontavat YleX Aamun lähetyksen yhdessä Ilen ja Matin kanssa

YleX Aamu saa keskiviikkona 26. marraskuuta lisävahvistusta, kun Riitta Rantanen, 70, ja Sirkka Sorsa, 73, juontavat suosittua aamuohjelmaa yhdessä Ilen ja Matin kanssa. Lupa välittää -kampanjan kautta ohjelmaan kutsutut naiset kertovat odottavansa innolla, mutta myös jännityksellä tulevaa työkeikkaa.

- Toivon, että tästä tulee hauskaa. Tällä hetkellä maailmassa on paljon ikäviä uutisia, joten tämä juttu on hyvä ja ajankohtainen. On hyvä, että erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten välillä on välittämistä ja vuorovaikutusta, Riitta toteaa.

Vaikka naisilla on elämää takana jo seitsemän vuosikymmentä, ei meno ole hidastunut. Sirkka kertoo käyvänsä muun muassa soittotunneilla, ruotsin- ja englanninkielen keskusteluryhmissä, espanjan kielikurssilla sekä yliopistoluennoilla. Riitta puolestaan pyörittää luomutilaa ja käy erilaisilla kursseilla. Tällä hetkellä Riitta opettelee muun muassa entisöintiä ja verhoilua.

- Olen erilainen mummo. Ei ole olemassa mummotyyppiä – sellaista stereotyyppistä kiikkutuolissa sukkaa kutovaa mummoa. Mä kuuntelen esimerkiksi heviä! Riitta sanoo.

Sirkka ja Riitta juontavat YleX Aamun lähetyksen yhdessä Ilen ja Matin kanssa

Riitalla ja Sirkalla on luvassa aikainen herätys keskiviikkona, sillä studiossa pitää olla jo klo 06:30. Sirkka tunnustautuu erilaiseksi mummoksi myös aamurutiineissa, eikä yleensä herää kukonlaulun aikaan.

- Kun kävin töissä, menin nukkumaan 22-23 aikoihin, mutta nyt saatan valvoa koko yön, jos huvitta. En myöskään lähtökohtaisesti sovi menoja ennen kello kahtatoista päivällä, Sirkka kertoo.

Myös Riitta ottaa aamuisin rennosti.

- Koira saattaa herättää aamuneljän-viiden välillä käyttämään ulkona, mutta muuten nukun pitkään. Jos koira herättää, saatan juoda kahvit ja mennä vähän ajan päästä uudestaan nukkumaan.

Sirkka ja Riitta ovat mukana YleX Aamun lähetyksessä osana Lupa välittää -kampanjaa. Kuuntele koko lähetys keskiviikkona 26.11. klo 06:30-10:00. Aamun lähetyksen lisäksi kampanjaa käsitellään  muutenkin: YleX Jälki-istunnon Rytmibarometri-kappaleena soi Asan ja Eila-mummon Lupa välittää -kappale.

Oman Lupa välittää -lupauksesi voit antaa TÄÄLTÄ.