Hyppää pääsisältöön

Cosplay mediassa ja media cosplayssa

Sinihupparinen nainen puun vierellä
Viisi legendaa -elokuvan Pakkasukkona tammikuussa 2013. Sinihupparinen nainen puun vierellä Kuva: Ina Dolk pakkasukko

Harva toimittaja ymmärtää tai selvittää ennakkoluulottomasti cosplayn syitä, seurauksia ja taustoja. Itsestäänselvyyksiin on helpompi tarttua, ja cosplayn kaltaista harrastusta on vaikeaa rinnastaa mihinkään tutumpaan. Cosplay-harrastajat kuitenkin haluaisivat harrastukselleen asiantuntevampaa medianäkyvyyttä.

Olen itse cosplay-harrastaja ja toimittaja. Olen kilpaillut kansainvälisissä cosplay-kilpailuissa ja toiminut mm. JapanPop-lehden vakituisena cosplay-toimittajana ja -kolumnistina. Nyt teen tutkimusta siitä, miten ja millaisena cosplay näkyy ja näyttäytyy suomalaisessa mediassa.

Elinan esittely

  • harrastanut cosplayta vuodesta 2004
  • edustanut Suomea cosplayn MM-kisoissa 2012 ja EM-kisoissa 2014
  • toimii suomalaista cosplay-kulttuuria edistävän Cosvision ry:n viestintä- ja markkinointivastaavana
  • Facebook: ElinaCosplay
  • Etsin tutkimustani varten artikkeleita, radio- ja TV-haastatteluja ja muuta vastaavaa mediasisältöä, jossa cosplayta on käsitelty harrastajien omien julkaisujen ulkopuolella. Otankin mielelläni vastaan vinkkejä, skannauksia tai linkkejä, joista voisi olla hyötyä tutkimukselleni.

    Olen erityisen kiinnostunut pienemmän levikkialueen paikallislehdissä olleista cosplay-jutuista. Minuun saa yhteyden ja juttuja voi lähettää sähköpostitse, elina.rimpilainen@gmail.com.