Hyppää pääsisältöön

Facebook päivittää käyttöehtojaan – tarkasta yksityisasetuksesi

Facebook uudisti käyttäjäehtojaan. Palvelu levittää samalla yksityisasetuksien muokkaamiseen ohjeistavaa tietopakettia.

Facebook kannustaa käyttäjiään muokkaamaan itse yksityisasetuksiaan. // Kuva: LUONG THAI LINH / EPA

Facebookin uuden käyttöehdot astuvat voimaan 1. tammikuuta vuonna 2015. Palvelu ilmoitti, että uudet ehdot lasketaan hyväksytyiksi automaattisesti, kun käyttäjä avaa palvelun ensi vuonna. Ehdot eivät mullista tavallisen käyttäjän Facebook-oikeuksia, sillä muutokset koskevat pääosin mainostaja ja ohjelmistokehittäjiä.

Palvelu kannustaa kuitenkin käyttäjiään tarkastamaan jälleen omat yksityisasetuksensa. Facebook on koonnut käyttäjilleen yksityisasetuksien muokkaamiseen ohjeistavan tietopaketin.Koosteessa käydään läpi vaikutusmahdollisuudet omien julkaisujen leviämiseen, muiden kanssa käytävään viestimiseen ja omassa feedissä näkyvään sisältöön.

Tietopaketissa selitetään muun muassa, millä perusteluilla tiettyjen kavereiden julkaisut näkyvät feedissä ja toisten eivät. Esimerkiksi yhteisten sivu-liketykset vaikuttavat siihen, kenen julkaisuja feedissä näkyy.

Tietosuojaa koskevien perusteiden lisäksi Facebook selventää mainoskäytäntöjään infovideolla.Video ohjeistaa käyttäjää vaikuttamaan siihen, millaisia mainoksia feedissä näkyy. Mainosten määrään ei pysty jatkossakaan vaikuttamaan, mutta esimerkiksi blokkaamaalla kokonaan tiettyjen yhtiöiden mainokset, käyttäjä voi saada jatkossa entistäkin kohdennetumpaa mainontaa.