Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Ihmeauto

Ihmeauto syntyi virallisesti vuoden 2010 syksyllä kahden serkun ydinkokoonpanona. Idea bändille oli selkeä alusta asti: tehdä tummanpuhuvaa ja tunnelmallista elektronishenkistä musiikkia suomen kielellä. Lisäväriä ovat tuoneet alati vaihtuvat vierailevat laulajat. Keikkoja emme ole vielä soittaneet, mutta suunnitelmissa on jo tuoda ja laajentaa Ihmeauto nelihenkiseksi keikkabändiksi vuonna 2015.

Ihmeauto // Kuva: Ihmeauto / YleX Kellari

Kotipaikkakunta: Helsinki

Musiikkityyli: elektroninen iskelmä, trip-hop

Perustamisvuosi: 2010

Kokoonpano: Tuukka Terho - sanoitukset, kitara, basso. Ville Lindfors - koskettimet, syntetisaatorit, tuotanto. Lisäksi lukuisia vierailevia laulajia sekä soittajia.

Ihmeatu-yhtyeen kappale Harhamaalaus -audio

YleX kommentoi

Tykkäämme:

Hienosti tuotettu tunnelmointia, jossa paljon vivahteita menneiden vuosikymmenten musiikkityyleistä. Isoa äänimaailmaa, kaikuja sekä pop- ja rock-elementtien sekoittelua synteettisempiin maisemiin yhdistellään ennakkoluulottomasti. Rauhallisen meditatiivista, mutta mahtipontista samaalla.

Vielä odotamme:

Tiivistämisen jaloa taitoa ja pop-koukkua! Tyylilajiin tottakai kuuluu pitkät ja hitaat maalailut, jotka vievät kappaleita verkkaisesti eteenpäin, mutta on myös hyvä, että kappale jäisi soimaan vahvemmin päähän heti ensikuulemalta.

Kristallipallo:

Tuottajakaksikko säveltää vielä tukun hienoja tunnelmapaloja, ja jalkauttaa kokoonpanon keikkapaikoille. Karsimaattisten laulajien saatossa bändi vie homman jopa ulkomaille Rinneradion hengessä ja lämppää Goodpeed You Black Emperoria heidä Suomen keikallaan!