Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Matias Haavisto

Matias Haavisto on biisintekijä/muusikko, joka tuottaa musiikkiaan riippumattomissa olosuhteissa, metsän keskellä, autotallissa tai vaikka junan raiteilla. Banjonkatkuinen ihmissuhdelaulu Paratiisin puu on viime syksyn tuotantoa – ensimmäinen raita joskus tulevaisuudessa ilmestyvältä albumilta!

Aallotar on Haaviston toinen tulevaa levyä esittelevä kappale. Tällä kertaa on tarjolla merellistä lyriikkaa kaihoisan banjon säestyksellä.

Matias Haavisto

Kotipaikkakunta: Jyväskylä

Musiikkityyli: indiepop

Perustamisvuosi: 2013

Kokoonpano: Matias Haavisto

Tykkäämme: 

Maanläheisestä, raukeasta ja vaivattomasta tunnelmasta. Mm. Topi SahanMatti Johannes Koivun ja Jukka Ässän hengessä tehtyä pehmeän kuulasta folkpoppia. Tämän biisin perusteella tulee myös hieman mieleen miespuolinen Anna Puu. Banjosta plussaa!

Päivitys 26.11.2014

Huolettomat vihellykset ja Matiaksen pehmeä ääni sopivat upeasti yhteen ja luovat kokonaisuutena kauniin tunnelman. Biisi kasvaa hienovaraisesti ja jää mieleen.

Vielä odotamme:

Artistin on oltava tarkkana, lähteekö miellyttämään kansaa Suomi-iskelmällä, vai kulkeeko indiefolkin polkuja. Että haluaako artisti päätyä Juha Tapioksi, vai Topi Sahaksi. Lisää vaan tunnelmaa sydän vereslihalla, niin kylmiä väreitäkin voi odotella.

Päivitys 26.11.2014

Edelleen iskelmällisyys puskee indiefolkin rinnalle, missä ei tietenkään ole mitään vikaa, jos artisti haluaa tätä polkua kulkea. Iskelmäartisteja Suomessa tosin riittää, mutta tyylikkäälle indiefolkille on kysyntää.

Kristallipallo:

Kun joku kaipaa villasukat ja teemuki kädessä lohtua, on helppo kääntyä Matias Haaviston puoleen.

Päivitys 26.11.2014

Matiaksen musiikki käy varsin hyvin myös kesälomakuvien haikeaan selailuun marras-joulukuussa.