Hyppää pääsisältöön

Mitä mieltä olet Asan ja rap-mummo Eilan kappaleesta Lupa välittää?

Kuka? Asa ja rap-mummo Eila: Lupa välittää

Mitä? Suomirapin legenda Asa ja suomalaisen seniorirapin kruunamaton kuningatar rap-mummo Eila ovat julkaisseet yhteiskappaleen osana Ylen Lupa välittää -kampanjaa. Biisissä räppärit kehottavat nuoria ja vanhuksia välittämään toisistaan sekä viettämään aikaa yhdessä. Lupa välittää-kappaleelle on kuvattu myös katu-uskottava musiikkivideo.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa. Voit esimerkiksi käydä vanhuksen kanssa kahvilla, auttaa joulusiivouksessa tai opastaa Facebookin käytössä. Kampanjan virallinen tunniste on #lupavälittää. Oman lupauksesi voit käydä jättämässä TÄÄLLÄ!

Hä? Rap-mummo Eilan eli Eila Nevanrannan rap-ura alkoi sattumalta. Hän asuu Helsingin Punavuoressa, jossa on myös Sinebrychoffin puisto. Muutama vuosi sitten hän kyllästyi puiston roskaisuuteen ja päätti kirjoittaa rapin aiheesta "mikä siinä mättää, kun ne roskat pitää jättää". Hänen ystävänsä kutsui MTV3:n paikalle, ja mummo pääsi kymppiuutisten loppukevennykseen. Maine alkoi levitä, ja kutsuja alkoi tulla erilaisiin tilaisuuksiin.

Rap-mummo Eilan debyyttialbumi Skolioosi julkaistiin vuonna 2012. Levyn isoin hitti on ehdottomasti Mummo Rap, jonka musiikkivideota on katsottu YouTubessa melkein miljoona kertaa.