Hyppää pääsisältöön

Teiniäidit – kolmas kausi

Suosittu Teiniäidit-sarja esitteli kolmannella kaudellaan vuonna 2014 neljä uutta teiniäitiä, sekä yhden teini-isän. Vuoden aikana seurattiin 19-vuotiaiden joensuulaisten Jussin ja Lauran, 18-vuotiaan alajärveläisen Elinan, 19-vuotiaan nurmijärveläisen Nean ja 19-vuotiaan joensuulaisen Emilian elämää nuorina vanhempina. Kauden aikana kaksi äideistä alkoi odottaa seuraavaa lastaan.

1. jakso: Elina viettää vapaa-aikaa ystävänsä kanssa ja pohtii ihannemiehen ominaisuuksia. Samaan aikaan hänen äitinsä äiti hoitaa Vanessa-tyttöä. Nea muistelee, kuinka hänen ja Nisse-pojan isän suhde kariutui, vaikka poika oli toivottu lapsi. Laura ja Jussi kertovat tulevasta vauva-arkensa muutoksesta, joka vaikuttaa Sofia-tytön hoitamiseen. Jare-pojan äiti Emilialla on kunnianhimoisia tulevaisuuden suunnitelmia.

2. jakso: Nea ja Nisse käyvät Nean mummolla, jonka luona Nea on asunut osan vaiherikasta nuoruuttaan. Elina on löytänyt pienen yksiön hänelle ja Vanessalle. Pakatessaan tavaroita hän muistelee nuoruutensa vaikeita aikoja. Emilia esittelee kuningaspythoninsa ja pohtii suhdetta vartaloonsa. Hän käy myös siskonsa kanssa sytyttämässä kynttilän heidän isänsä muistolle. Jussi ja Laura valmistautuvat halloweenjuhliin.

3. jakso: Emilia tasapainoilee ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisen ja arjen hoidon kanssa. Elina on aloittanut työt oppisopimuksella äitinsä kahvilassa. Hän ei kerro äidilleen, että Vanessan isä asuu viikonloppuisin heidän kanssaan. Jussi on järjestänyt Lauralle ikimuistoisen yllätyksen. Nea aikoo valmistua kokiksi.

4. jakso: Emilia epäilee olevansa raskaana, sillä hän alkanut voida aamuisin pahoin. Nea kertoo kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään sekä hänelle tärkeästä Tara-rottweilerista. Elinan elämä heittää kuperkeikkaa: hän on keskeyttänyt oppisopimuksensa äitinsä kahvilassa, ja äidille on selvinnyt totuus Elinan ja Vanessan isän asumisjärjestelyistä. Jussilla on käsillä viimeiset viikot ennen armeijaan menemistä. Hän yrittää parantaa Cooperin testi -aikaansa.

5. jakso: Lauralla ja Jussilla on elämää mullistava yllätys kerrottavanaan Lauran äidille. Emilia aikoo muuttaa takaisin Forssaan, jossa hän ja hänen siskonsa käyvät heidän isänsä haudalla. Paikka herättää monia muistoja Emiliassa. Elina ja Vanessa ovat muuttaneet takaisin Elinan vanhempien luokse asumaan. Nea ja Nisse käyvät neuvolassa ja leipovat pipareita Nean ystävän ja tämän lapsen kanssa.

6. jakso: Jussin on tullut aika lähteä armeijaan. Hän ja Laura jättävät murheelliset jäähyväiset. Nea on irtisanoutunut oppisopimuspaikastaan ja ilmoittautunut uuteen oppilaitokseen. Hän lähtee viikon lomalle Nissen ja mummonsa kanssa. Emilia täyttää 20 vuotta ja juhlii sisarustensa kanssa. Hän ajautuu riitaan veljensä kanssa. Elina aloittaa kuntoilun pitääksensä kiinni uudenvuoden lupauksestaan.

7. jakso: Neaa odottaa kotona ystävien järjestämä syntymäpäiväyllätys. Elina on palannut töihin äitinsä kahvilaan ja hän on vihdoin ostanut kauan haluamansa auton. Emilia on joutunut lykkäämään valmistumistaan, sillä raskaus on vienyt voimat. Hänellä on ollut ongelmia myös poikaystävänsä kanssa. Jussi on vaihtanut armeijan harmaista siviilipalvelukseen, jota hän suorittaa Pohjois-Karjalan keskussairaalassa.

8. jakso: Elinan pitkäaikainen haave on toteutunut ja hän on löytänyt hänelle ja Vanessalle uuden kodin. Emilia on muuttanut Forssaan ilman miesystäväänsä. Hänen synnytyksensä päättyy dramaattisesti keisarinleikkaukseen. Myös Lauran synnytys on käsillä ja etenee vauhdilla. Nean ja Nissen kesäretki Korkeasaareen ei mene aivan suunnitellusti.

Teksti: Sonja Fogelholm

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto