Hyppää pääsisältöön

Teiniäidit – kolmas kausi

Suosittu Teiniäidit-sarja esitteli kolmannella kaudellaan vuonna 2014 neljä uutta teiniäitiä, sekä yhden teini-isän. Vuoden aikana seurattiin 19-vuotiaiden joensuulaisten Jussin ja Lauran, 18-vuotiaan alajärveläisen Elinan, 19-vuotiaan nurmijärveläisen Nean ja 19-vuotiaan joensuulaisen Emilian elämää nuorina vanhempina. Kauden aikana kaksi äideistä alkoi odottaa seuraavaa lastaan.

1. jakso: Elina viettää vapaa-aikaa ystävänsä kanssa ja pohtii ihannemiehen ominaisuuksia. Samaan aikaan hänen äitinsä äiti hoitaa Vanessa-tyttöä. Nea muistelee, kuinka hänen ja Nisse-pojan isän suhde kariutui, vaikka poika oli toivottu lapsi. Laura ja Jussi kertovat tulevasta vauva-arkensa muutoksesta, joka vaikuttaa Sofia-tytön hoitamiseen. Jare-pojan äiti Emilialla on kunnianhimoisia tulevaisuuden suunnitelmia.

2. jakso: Nea ja Nisse käyvät Nean mummolla, jonka luona Nea on asunut osan vaiherikasta nuoruuttaan. Elina on löytänyt pienen yksiön hänelle ja Vanessalle. Pakatessaan tavaroita hän muistelee nuoruutensa vaikeita aikoja. Emilia esittelee kuningaspythoninsa ja pohtii suhdetta vartaloonsa. Hän käy myös siskonsa kanssa sytyttämässä kynttilän heidän isänsä muistolle. Jussi ja Laura valmistautuvat halloweenjuhliin.

3. jakso: Emilia tasapainoilee ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisen ja arjen hoidon kanssa. Elina on aloittanut työt oppisopimuksella äitinsä kahvilassa. Hän ei kerro äidilleen, että Vanessan isä asuu viikonloppuisin heidän kanssaan. Jussi on järjestänyt Lauralle ikimuistoisen yllätyksen. Nea aikoo valmistua kokiksi.

4. jakso: Emilia epäilee olevansa raskaana, sillä hän alkanut voida aamuisin pahoin. Nea kertoo kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään sekä hänelle tärkeästä Tara-rottweilerista. Elinan elämä heittää kuperkeikkaa: hän on keskeyttänyt oppisopimuksensa äitinsä kahvilassa, ja äidille on selvinnyt totuus Elinan ja Vanessan isän asumisjärjestelyistä. Jussilla on käsillä viimeiset viikot ennen armeijaan menemistä. Hän yrittää parantaa Cooperin testi -aikaansa.

5. jakso: Lauralla ja Jussilla on elämää mullistava yllätys kerrottavanaan Lauran äidille. Emilia aikoo muuttaa takaisin Forssaan, jossa hän ja hänen siskonsa käyvät heidän isänsä haudalla. Paikka herättää monia muistoja Emiliassa. Elina ja Vanessa ovat muuttaneet takaisin Elinan vanhempien luokse asumaan. Nea ja Nisse käyvät neuvolassa ja leipovat pipareita Nean ystävän ja tämän lapsen kanssa.

6. jakso: Jussin on tullut aika lähteä armeijaan. Hän ja Laura jättävät murheelliset jäähyväiset. Nea on irtisanoutunut oppisopimuspaikastaan ja ilmoittautunut uuteen oppilaitokseen. Hän lähtee viikon lomalle Nissen ja mummonsa kanssa. Emilia täyttää 20 vuotta ja juhlii sisarustensa kanssa. Hän ajautuu riitaan veljensä kanssa. Elina aloittaa kuntoilun pitääksensä kiinni uudenvuoden lupauksestaan.

7. jakso: Neaa odottaa kotona ystävien järjestämä syntymäpäiväyllätys. Elina on palannut töihin äitinsä kahvilaan ja hän on vihdoin ostanut kauan haluamansa auton. Emilia on joutunut lykkäämään valmistumistaan, sillä raskaus on vienyt voimat. Hänellä on ollut ongelmia myös poikaystävänsä kanssa. Jussi on vaihtanut armeijan harmaista siviilipalvelukseen, jota hän suorittaa Pohjois-Karjalan keskussairaalassa.

8. jakso: Elinan pitkäaikainen haave on toteutunut ja hän on löytänyt hänelle ja Vanessalle uuden kodin. Emilia on muuttanut Forssaan ilman miesystäväänsä. Hänen synnytyksensä päättyy dramaattisesti keisarinleikkaukseen. Myös Lauran synnytys on käsillä ja etenee vauhdilla. Nean ja Nissen kesäretki Korkeasaareen ei mene aivan suunnitellusti.

Teksti: Sonja Fogelholm

 • Luonas kai olla saan – Juice Leskisen hitit Elävässä arkistossa

  Valikoima Juicen kappaleita Elävän arkiston kokoelmista.

  Juice Leskinen (1950 – 2006) on kuulunut suomalaisen rockin kärkikaartiin esikoislevystään Juice Leskinen & Coitus Int lähtien vuodesta 1973. Mittava tuotanto käsitti kolmisenkymmentä albumia, päälle kokoelmat ja lukuisa määrä singlejä. Oheiseen artikkeliin on koottu osa Juicen ikimuistoisimmista kappaleista ja muutama vähän harvinaisempikin.

 • Antti Holma selvitti työharjoittelussaan Ylen työntekijöiden alkoholinkäyttöä

  Holma tutustui Ylen arkeen Extra Largessa vuonna 2007.

  Muistatko Ylen Extra Large ohjelmasta tutun toimitusharjoittelija-Antin? Jos et muista, niin ei hätää! Areenasta pääset nyt katsomaan, miten Antti Holma pohtii niin yleläisten raudanlujia vatsalaukkuja kuin lastenohjelmien tekijöiden lapsellisuutta. Varoitus: luvassa on kiusallisia tilanteita, puisevaa huumoria ja omintakeisia kysymyksiä ketään kumartelematta.

 • Elävä arkisto helmikuussa: Talvilomalla katsotaan Viimeistä keikkaa ja Nitroliigaa

  Mitä kaikkea löytyykään Elävän arkiston tarjonnasta.

  Helmikuu on perinteisesti vuoden kylmin kuukausi. Helmikuuta luonnehtivat myös yllättävät suojasäät ja niitä seuraavat pakkaspäivät, jolloin oksille sulanut lumi jäätyy ikäänkuin helmiksi. Tästä juontuu Kustaa Vilkunan Vuotuisen ajantiedon mukaan myös kuukauden nimi.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto

 • Luonas kai olla saan – Juice Leskisen hitit Elävässä arkistossa

  Valikoima Juicen kappaleita Elävän arkiston kokoelmista.

  Juice Leskinen (1950 – 2006) on kuulunut suomalaisen rockin kärkikaartiin esikoislevystään Juice Leskinen & Coitus Int lähtien vuodesta 1973. Mittava tuotanto käsitti kolmisenkymmentä albumia, päälle kokoelmat ja lukuisa määrä singlejä. Oheiseen artikkeliin on koottu osa Juicen ikimuistoisimmista kappaleista ja muutama vähän harvinaisempikin.

 • Antti Holma selvitti työharjoittelussaan Ylen työntekijöiden alkoholinkäyttöä

  Holma tutustui Ylen arkeen Extra Largessa vuonna 2007.

  Muistatko Ylen Extra Large ohjelmasta tutun toimitusharjoittelija-Antin? Jos et muista, niin ei hätää! Areenasta pääset nyt katsomaan, miten Antti Holma pohtii niin yleläisten raudanlujia vatsalaukkuja kuin lastenohjelmien tekijöiden lapsellisuutta. Varoitus: luvassa on kiusallisia tilanteita, puisevaa huumoria ja omintakeisia kysymyksiä ketään kumartelematta.

 • Elävä arkisto helmikuussa: Talvilomalla katsotaan Viimeistä keikkaa ja Nitroliigaa

  Mitä kaikkea löytyykään Elävän arkiston tarjonnasta.

  Helmikuu on perinteisesti vuoden kylmin kuukausi. Helmikuuta luonnehtivat myös yllättävät suojasäät ja niitä seuraavat pakkaspäivät, jolloin oksille sulanut lumi jäätyy ikäänkuin helmiksi. Tästä juontuu Kustaa Vilkunan Vuotuisen ajantiedon mukaan myös kuukauden nimi.

 • Lasse Lehtisen kolumni: Nuoriso heräsi vaatimaan muutoksia maailmanmenoon

  Lasse Lehtinen kirjoittaa 1960-luvusta.

  Suomessa 1960-luvun nuoriso eli murrosaikaa. Nuoria oli aiempaa enemmän ja he olivat yhteiskunnallisesti tiedostavia ja koulutetumpia kuin ennen. Nuorisokulttuuri oli saapunut Suomeen. Kirjailija Lasse Lehtinen kirjoittaa kolumnissaan muun muassa sukupolvesta, joka halusi muuttaa maata ja maailmaa sekä vaikuttaa asenteisiin.

 • Kunnes kuolema heidät erottaa – Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa

  Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa.

  Kotikadun kausi 13 alkaa surullisissa tunnelmissa. Mäkimaiden perheessä läsnä on kuolema, hiipuva rakkaus ja rahaongelmat. Luotoloilla noustaan jaloilleen, iloitaan elämän ihmeistä ja rakennetaan tulevaisuutta. Kauden 13 lisäksi Areenassa on katsottavissa myös kaudet 1, 2 ja 12.

 • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

  Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

  Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

 • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

  Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

  Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

 • Lasse Lehtisen kolumni: Varttituntini kommunistina

  Lasse Lehtinen kirjoittaa Kekkosen ajan alkuvuosista.

  Kirjailija Lasse Lehtisen lapsuus- ja nuoruusvuosien suuria merkkipaaluja ovat olleet yleislakko ja Urho Kekkosen valinta tasavallan presidentiksi vuonna 1956. Lehtisen ensimmäinen poliittinen herääminen tapahtui juuri yleislakon aikaan, mutta myös Urho Kekkosen valinta presidentiksi osaltaan ravisteli nuorukaisen yhteiskunnallisia vaistoja esiin.