Hyppää pääsisältöön

Tekijänoikeudet: Mitä saan tehdä Ylen sisällöillä?

Kaikki Ylen sisältö on tekijänoikeuslain suojaamaa. Laki koskee niin ääni-, kuva- ja tekstimateriaalia kuin vaikkapa grafiikkaa ja logoja.
Ota siksi huomioon seuraavat asiat, kun mietit, miten voit Ylen sisältöjä käyttää.

 1. Ylen puolesta Ylen lähetyksiä saa katsoa vapaasti myös julkisissa tiloissa. Ohjelmia ei kuitenkaan saa nauhoittaa eikä ohjelmien seuraamisesta periä maksua. Ohjelmasisältöjä ei saa muuttaa millään tavalla eikä ohjelmien yhteydessä esittää mainoksia tai myydä tuotteita. Musiikin esitysoikeuksista pitää aina muistaa sopia Teoston ja Gramexin kanssa.
 2. Yle Areenassa ja Elävässä arkistossa olevia kotimaisia televisio-ohjelmia saat käyttää opetuksessa. Elokuvateatteri- tai videolevityksessä olevat elokuvat ja mainokset eivät kuulu luvan piiriin. Ohjelmien tallentaminen Yle Areenasta ja Elävästä arkistosta ei ole sallittua.
 3. Verkossa julkaisemiamme tekstiaineistoja saat kopioida ja käyttää yksityisesti eli omassa koti-, sukulais- ja ystäväpiirissäsi. Muu käyttö ei ole luvallista.
 4. Sosiaalisessa mediassa saat jakaa Ylen sisältöjä silloin, kun olemme erikseen tarjonneet siihen mahdollisuuden. Kannustamme jakamiseen ja suositteluun esimerkiksi erilaisten kuvakkeiden − Facebook, Google+, Twitter − avulla.
 5. Saat linkittää sivuillemme ja esimerkiksi Ohjelmaoppaaseen. Jos haluat jakaa ohjelmatietoja muussa muodossa, ota yhteyttä palvelupäällikkö Kari Haakanaan, kari.haakana@yle.fi.
 6. Saat tallentaa Ylen televisio- ja radio-ohjelmia omaa yksityistä käyttöäsi varten, jos ohjelmien tallentamista ei ole estetty teknisin suojauksin. Tämä koskee ohjelmia, jotka olet vastaanottanut perinteisellä radio- tai televisiolaitteella tai esimerkiksi tietokoneella, jossa on televisioviritin.
 7. Yle Areenassa tarjolla olevia ohjelmia et saa ladata koneellesi. Ohjelmien oikeuksien haltijat ovat edellyttäneet, että Yle suojaa teknisesti ohjelmat tallentamiselta. Tällaisesta materiaalista et siis saa tehdä kopiota edes yksityiseen käyttöösi. Yle Areenassa on kuitenkin tarjolla pieni määrä podcast-ohjelmia, joiden lataaminen on sallittua.
 8. Yle Areenassa julkaistavia live-lähetyksiä voit upottaa omille sivuillesi. Upottaminen on mahdollista vain live-lähetyksissä, joissa ei ole jakelua rajoittavia sopimuksia. Upotuksen voi lisätä Jaa ohjelma -painikkeen kautta.
 9. Omilla verkkosivuillasi et saa julkaista Ylen sisältöjä. Kaikki materiaalimme, niin äänet, videot, grafiikka, kuvat, tekstit kuin logomme, on suojattu tekijänoikeuksin.
 10. Voit kuitenkin upottaa sivuillesi tiettyjä Yle Elävän arkiston sisältöjä. Saat myös ottaa joitakin Elävän arkiston valokuvia ja tehosteita käyttöösi. Löydät ohjeet täältä.
 11. Jos tarvitset luvan logomme käyttöön, ota yhteyttä osoitteeseen yleinfo@yle.fi.
 12. Voit ostaa arkistoaineistoamme yksityiseen, ammatilliseen ja tutkimuskäyttöön. Tutustu siinä tapauksessa artikkeliin Arkistosta aarteita: löydä ohjelma tai hanki aineistoa.

Yleiset tekijänoikeuksia koskevat säädökset selityksineen löydät täältä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.