Hyppää pääsisältöön

Uusintoja − miksi, miksi ei?

Alkuperäinen Kummeli-sarja, Matti Näsä (Heikki Silvennoinen), Timo Kahilainen, Iso-Pebe (Olli Keskinen)
Kummeli-sarjasta tutut Heikki Silvennoinen (Matti Näsä), Timo Kahilainen ja Olli Keskinen (Iso-Pebe). Alkuperäinen Kummeli-sarja, Matti Näsä (Heikki Silvennoinen), Timo Kahilainen, Iso-Pebe (Olli Keskinen) Kuva: Yle / Antero Tenhunen Kummeli,Yle TV2

Miksi Yle esittää uusintoja eikä uutta ohjelmaa?

Tarjoamme televisio-ohjelmaa neljällä kanavalla ja kolmella kanavapaikalla noin 20 000 tuntia vuodessa eli yli 50 tuntia vuorokaudessa. Kaikkia laadukkaita ohjelmia ei pystytä sijoittamaan parhaaseen katseluaikaan, ja ne menevät monilta ohi.

Ohjelmia esitetään uusintoina, jotta mahdollisimman moni voi nähdä hyvän ohjelman, joko pian ensimmäisen esityksen jälkeen tai vaikkapa vuosia myöhemmin.

Uutta ohjelmaa esitämme yli 20 tuntia vuorokaudessa. Parhaaseen katseluaikaan kello 18−23 ohjelmistosta uutta on 60−80 prosenttia.

Miksi vanhoja suosikkeja ei esitetä useammin?

Pyrimme siihen, että kotimainen draama olisi jatkuvasti katsottavissa tai kuunneltavissa esimerkiksi Yle Areenassa mahdollisimman pitkään. Uusintojen tekijänoikeuskorvaukset ovat kuitenkin varsin suuria. Siksi on jatkuvasti valittava, esitetäänkö rahalla jotakin vanhaa vai tehdäänkö sillä uutta ohjelmaa.

Joskus vanhat sopimukset voivat täysin estää sarjan levittämisen. Joskus myös vanhojen sarjojen kuvan ja äänen käsittely nykyisten laatuvaatimusten mukaisiksi voi olla työlästä ja kallista.

Kiinnostava tarjonta koostuu uudesta ja vanhasta, ja sen rakentaminen on mutkikas palapeli.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua