Hyppää pääsisältöön

Yle ja tekijänoikeudet – mitä saat tehdä Ylen sisällöillä

Kaikkia Ylen sisältöjä suojaa tekijänoikeuslaki. Laki koskee ääni-, kuva- ja tekstimateriaalia, grafiikkaa sekä logoja. Otathan tämän huomioon käyttäessäsi Ylen sisältöjä.

Tutustu yleisiin tekijänoikeuksia koskeviin säädöksiin täällä.

Millainen käyttö on sallittua?

Ylen televisio- ja radio-ohjelmien tallennus ja lataus

 • Saat tallentaa Ylen televisio- ja radio-ohjelmia omaa yksityistä käyttöäsi varten, jos ohjelmien tallentamista ei ole estetty teknisin suojauksin. Tämä koskee ohjelmia, jotka olet vastaanottanut perinteisellä radio- tai televisiolaitteella tai esimerkiksi tietokoneella, jossa on televisioviritin.
 • Yle Areenasta saat ladata tiettyjä podcast-ohjelmia omalle koneellesi.

Lähetysten katselu ja kuuntelu julkisissa tiloissa

 • Ylen lähetyksiä saat katsoa vapaasti julkisissa tiloissa. Ohjelmia ei kuitenkaan saa nauhoittaa eikä ohjelmien seuraamisesta periä maksua. Ohjelmasisältöjä ei saa muuttaa millään tavalla eikä ohjelmien yhteydessä esittää mainoksia tai myydä tuotteita.
 • Julkisissa tiloissa musiikin esitysoikeuksista pitää aina muistaa sopia erikseen Teoston ja Gramexin kanssa.

Televisio-ohjelmien opetuskäyttö

 • Yle Areenassa ja Elävässä arkistossa olevia kotimaisia televisio-ohjelmia saat käyttää opetuksessa. Elokuvateatteri- tai videolevityksessä olevat elokuvat ja mainokset eivät kuulu luvan piiriin. Ohjelmien tallentaminen Yle Areenasta ja Elävästä arkistosta ei ole sallittua.

Verkon tekstiaineistojen kopiointi ja käyttö

 • Verkossa julkaisemiamme tekstiaineistoja saat kopioida ja käyttää yksityisesti eli omassa koti-, sukulais- ja ystäväpiirissäsi. Muu käyttö ei ole luvallista.

Verkkosivuillemme linkittäminen

 • Saat linkittää verkkosivuillemme sekä esimerkiksi Areenan ohjelmaoppaaseen. Jos haluat jakaa ohjelmatietoja muussa muodossa, ota yhteyttä palvelupäällikkö Kari Haakanaan, kari.haakana@yle.fi.

Sosiaalisessa mediassa jakaminen

 • Somessa saat jakaa Ylen sisältöjä silloin, kun olemme erikseen tarjonneet siihen mahdollisuuden. Kannustamme jakamiseen ja suositteluun esimerkiksi Facebook, Twitter ja WhatsApp -kuvakkeiden avulla.

Ohjelmien upottaminen verkkosivulle

 • Yle Areenassa julkaistavia live-lähetyksiä voit upottaa omille sivuillesi. Upottaminen on mahdollista vain live-lähetyksissä, joissa ei ole jakelua rajoittavia sopimuksia. Upotuksen voi lisätä Jaa ohjelma -painikkeen kautta.
 • Voit upottaa sivuillesi myös tiettyjä Yle Elävän arkiston sisältöjä. Saat myös ottaa joitakin Elävän arkiston valokuvia ja tehosteita käyttöösi. Löydät ohjeet Elävän arkiston materiaalin käyttöön täältä.

Sisältöjen osto

Avoimen datan käyttö


Millainen käyttö ei ole sallittua?

Ylen sisältöjen julkaiseminen omilla verkkosivuilla

 • Omilla verkkosivuillasi et saa julkaista Ylen sisältöjä. Kaikki materiaalimme, niin äänet, videot, grafiikka, kuvat, tekstit kuin logomme, on suojattu tekijänoikeuksin. Et myöskään saa ladata Ylen sisältöjä kolmannen osapuolen alustoille, kuten Youtubeen.

Televisio- ja radio-ohjelmien tallennus ja lataus

 • Et saa tallentaa Ylen televisio- ja radio-ohjelmia, jos ohjelmien tallentaminen on estetty teknisin suojauksin.
 • Et saa ladata koneellesi Yle Areenassa tai Elävässä arkistossa tarjolla olevia ohjelmia. Ohjelmien oikeuksien haltijat ovat edellyttäneet, että Yle suojaa teknisesti ohjelmat tallentamiselta. Tällaisesta materiaalista et siis saa tehdä kopiota edes yksityiseen käyttöösi.

Pyydä lupa

Ylen brändin, ilmeen ja logon käyttö

Lue myös - yle.fi:stä poimittua