Hyppää pääsisältöön

Reino Nordinin Bongo Rock on enemmän kuin pelkkä uutuusalbumi

YleX:n Viikon albumina soi Reino Nordinin Bongo Rock. Kuuntele albumi täältä!

Reino Nordin: Bongo Rock // Kuva: Monsp Records

Näyttelijänäkin tunnettu taiteen moniottelija Reino Nordin julkaisi juuri kolmannen soololevynsä. Bongo Rock ei ole kuitenkaan puhdasverinen soolo, vaan tiukka yhteistyö Reinon tuottaja-aisaparin, Henrik Suhosen eli DJ Herkuleksen kanssa. 

- Mä teen taktiikkaa ja Henrik strategiaa! Rämpyttelen soittimia ja esittelen raakileita. Henrik istuu sohvalla ja kertoo, mistä aihioista tehdään kappaleita, Reino naurahataa.

Kaveruksilla on pitkä yhteinen matka takana sekä ystävinä että musikkintekijöinä.

- Tutstuimme toisiimme, kun Henrikin broidi seurusteli aikoinaan mun systerin, Siiri Nordinin kanssa. Samalla löimme musiikilliset kihlasormukset käteemme! Halusimme alkaa työstää omaa saundiamme, ja aloimme esiintyä klubeilla yksinkertaisten rytmien ja tekstien kanssa improvisoiden, kaverukset kertovat innoissaan.

Yhteistyö kehittyi mm. Jamaikan rytmeihin keskittyviin Bongo Rock -klubeihin, joita kaksikko järjestää edelleen Helsingissä. Oma klubi on osoittautunut myös hyväksi laboratorioksi testailla uusia juttuja, mistä parhaimmat koetulokset ovat päätyneet Reinon uudelle levylle.

- Olemme soittaneet monia tuottamiamme kappaleita tuoreiltaan elävälle yleisölle, ja päässeet sitä kautta näkemään, mitkä jutut uppoavat klubikansaan. Tästä syystä Bongo Rockista syntyi myös tanssittava levy.

Siiri Nordinin lisäksi albumilla vierailee liuta suomiräppäreitä. Omat värssynsä ja ulottuvuutensa kappaleisiin tuovat StepaPaperi TJVJodarok ja Kube.

- Jäbät tuovat mukanaan vastapainoa ja haastetta omaan romanttiseen sanoitustyyliini. Päätimme lisätä räp-osuuksia, vaikka tiesimme, että se voi olla riski ja vedenjakaja monelle kuulijalle, jotka ovat tykästyneet The Rhinos -kauden menoon.

Kuuntele lisää Reinon ja DJ Herkuleksen kertomuksia ja mietteitä Bongo Rock -albumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuoroissa!