Hyppää pääsisältöön

Pelaajaesittely: Taneli "disturbed" Veikkola

Counter-Strike-pelaajaTaneli "disturbed" Veikkola saapuu Ylen studiovieraaksi 29.11. klo 22.00 lähetettävään Dreamhackin Counter-Strike-turnauksen finaaliin.

Kuka olet?

Olen Taneli Veikkola, 21-vuotias ja asun Salossa.

Mitä teet tällä hetkellä päivätyöksesi?

Opiskelen liiketaloutta Salossa.

Kuinka kauan olet pelannut tietokoneilla ja mistä kaikki alkoi?

Ensimmäinen peli taisi olla NHL 98/99, ja myöhempinä vuosina näin kaverini isoveljen pelaamassa 1.5 versiota Counter-Strikesta. Vuonna 2004 aloin pelaamaan ensin 1.6-versiota, josta jatkoin vuoden jälkeen Source-versioon.

Miten päädyit pelaamaan Counter-Strikea kilpatasolla?

Pelasin ennen kilpapelaamista monta vuotta jalkapalloa, kunnes jalassani todettiin luupiikki, joka oli jo ehtinyt aiheuttaa aika paljon tuhoa.

Pelasin ennen kilpapelaamista monta vuotta jalkapalloa, kunnes jalassani todettiin luupiikki, joka oli jo ehtinyt aiheuttaa aika paljon tuhoa. Pidän paljon joukkueurheilusta ja olin jo pelannut muutamia vuosia Counter-Strikea, joten päätin lähteä kokeilemaan kilpapelaamista.

Mitkä ovat suurimmat saavutuksesi ja urasi kohokohdat?

Suurimmat saavutukseni ovat varmaan 30P-turnauksen voitto ja Copenhagen Games 2011 -turnauksen toinen sija. Kohokohtana vuosi 2009, kun minut kutsuttiin CKRAS-joukkueeseen, jossa tein urani tähän saakka parhaat tulokset.

Oletko saanut elämäsi aikana pelaamisestasi moitteita tai kehuja?

Moitteita sekä kehuja sain toki vanhemmiltani - ja tästä syystä pelaaminen pysyi balanssissa koulunkäynnin kanssa. On ihan hyvä, että vanhemmat pitävät lapsensa pelitunnit kurissa eivätkä anna pelata liikaa, mutta - älkää rajoittako sitä turhan paljon!

Kuinka perheesi on suhtautunut kilpapelaamiseesi?

Perhe on suhtautunut yllättävän hyvin. Suomalaisten turnausten aikana he eivät sitä vielä ihan ymmärtäneet, kunnes sitten aloin kiertää turnauksia pitkin Eurooppaa.

Yleisin harhaluulo joka liitetään kilpapelaamiseen?

Yleisin harhaluulon on että pelaaminen tapahtuu jossain hikisessä kellarissa :D Eli nämä turnaukset toteutetaan suurissa halleissa tai areenoilla eikä missään kellareissa.

Onko pelaaminen vienyt sinulta paljon rahaa tai tuonut sitä?

Rahaa liikkuu molempiin suuntiin. Ei ole ilmaista elää parhaimmillaan viikon ajan ulkomailla, mutta jos nykypäivänä pääsee turnauksessa esimerkiksi kolmen parhaan joukkoon, tulee menetetty määrä kymmenkertaisena takaisin.

Onko pelaaminen työ, huvi vai harrastus vai jotain siltä väliltä?

Totta kai voisin pelata myös ammatikseni, jos sillä pystyisi itsensä elättämään.

Itse pidän pelaamista lähinnä harrastuksena, työkseen sitä voi kutsua Suomessa noin kourallinen pelaajia. Totta kai voisin pelata myös ammatikseni, jos sillä pystyisi itsensä elättämään.

Kuinka valmistaudut tärkeisiin peleihin?

En mitenkään erityisesti, kuuntelen usein musiikkia.

Miten uskot tai haluaisit CS-skenen muuttuvan tällä hetkellä vellovan huijauskohun ja pelaajien bännäämisen myötä?

Uskon sen menevän vielä pahemmaksi ennen kuin tilanne alkaa parantua. KQLY ja Sf olivat vasta jäävuoren huippu.

Mitä roolia pelaat tai olet pelannut?

Nykyisin 3DMAX:ssa pelaan entryfraggeria. Koetan saada mahdollisimman monta tappoa aikaisessa vaiheessa erää jotta joukkuetovereideni olisi helpompi pelata jälkitilanteita.

Voit lukea lisää Veikkolan ennakkosuosikeista Dreamhack -turnaukseen sekä mietteitä Counter-Strike-joukkueen roolituksesta.