Hyppää pääsisältöön

Karvakuonojen ensimmäinen joulu

Vasta ensimmäistä jouluaan Pikku Kakkosen toimituksessa vuonna 1978 viettänyt koirakopla osoitti kunnianhimonsa mysteerien ratkaisemisessa. Karvakuonot jakautuivat ja jalkautuivat jouluaattona metsästämään kadonnutta ohjelmatunnusta.

Karvakuonot asustivat ensimmäisenä vuonnaan Pikku Kakkosen kellarikerroksessa. Studion yläkerrassa juhlittiin aattona jo täyttä häkää, kun videonoutajat huomasivat järkytyksekseen ohjelman tunnuksen olennaisen osan kadonneen.

Koirapartio ei jäänyt toimettomaksi. Ransu ja Eno-Elmeri riensivät metsästämään kadonnutta kakkosta, kun Riku taas jäi päämajaan päivystämään ja antamaan ohjeita kaksikolle radion avulla.

Tavaratalon jouluhulinassa Ransu päätyi itse pakettiin ja melko vauhdikkaassa pulkkamäessä Eno-Elmeri joutui venymään kuperkeikkoihin. Parivaljakko joutui turvautumaan luovuuteen päästäkseen takaisin kotistudion lämpöön.

Kadonnut tunnus löytyi lopulta lähempää, kuin osattiin arvata.