Hyppää pääsisältöön

Nuori Morse – uusia jaksoja

Nuori Morse, Yle TV1
Nuori Morse (Shaun Evans) uppoutuu uusiin rikosjuttuihin. Nuori Morse, Yle TV1 Kuva: 2013 Jonathan Ford nuori morse

TV1 lauantaisin 13.12.2014 - 3.1.2015 klo 22.00- 23.30, Yle Areenassa 30 päivää
Nuori Morse -sarjan uusinnoista ja kolmannesta kaudesta juttua täällä!

Suosikkisarja Nuori Morse (12) (Endeavour) palaa ruutuun. TV1 esittää sarjasta toisen tuotantokauden neljä uutta jaksoa.

Rikoskonstaapeli Morse (Shaun Evans) aloittaa työt neljän kuukauden sairausloman jälkeen. Jotta Morse saa jälleen otteen elämästä, hän uppoutuu ärhäkästi uusiin tapauksiin.

Nuori Morse -sarjasta tehdään myös kolmas tuotantokausi. ITV ei ole vielä ilmoittanut sarjan valmistumisaikataulua, mutta TV1 pyrkii saamaan neljä uutta jaksoa ruutuun mahdollisimman tuoreeltaan.

Morse laittaa itsensä likoon

On vuosi 1966. Oxfordissa kisataan kauneuskuningattaresta ja käydään tiukkaa vaalikampanjaa. Mies putoaa katolta kuolemaansa. Samaan aikaan nuori anarkisti käy missikulkueen kimppuun, mittaamattoman arvokas muinaisaarre ryöstetään, ja poliisi on voimaton, kun nuori nainen katoaa.

Morsen sielua viiltää naisen isän tuska ja hän pinnistää voimansa äärimmilleen selvittääkseen katoamisen. Juttujen välillä on oltava yhteys. Morse joutuu venymään ehkä liikaakin, ja kokeilee lojaalin rikoskomisario Fred Thursdayn (Roger Allam) pitkää pinnaa.

Vihamiehiä saa vähemmälläkin

Jutun edetessä Morse saa huomata, että vihamiehiä saa vähemmälläkin. Riittää kun ei taivu painostuksen edessä.

Mistä juontuu Morsen antipatia hyvä veli -verkostoja ja salaseuroja kohtaan?

Nuori Morse -sarja taustoittaa suositun ylikomisario Morsen henkilöhahmoa. Minkälainen Endeavour Morse oli nuorena, ja kuinka hän muuttui Oxfordin komennuksensa aikana. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi esitettiin TV1:llä 2013.

Pääosissa: Shaun Evans, Roger Allam, Anton Lesser, Sean Rigby, James Bradshaw, Jack Laskey. Käsikirjoitus: Colin Dexterin luomiin hahmoihin nojautuen Russell Lewis. Musiikki: Barrington Pheloung. Tuotanto: Mammoth Screen, ITV, 2014.

Nuori Morse, Yle TV1
Nuori Morse, Yle TV1 Kuva: 2013 Jonathan Ford nuori morse

Morse (Shaun Evans) kokeilee välillä rikoskomisario Fred Thursdayn (Roger Allam) pitkää pinnaa.
Keskustele