Hyppää pääsisältöön

Pitkä tie omaan elokuvaan

Kartta matkasta Aasiaan
Kartta matkasta Aasiaan Kuva: Blacklionpictures oy kartta

Kolme kuukautta ja yli 20 000 kilometriä pakettiautolla ajaneet nuoret miehet tekivät matkastaan ensimmäisen oman elokuvan. Filmiryhmä ihaili maisemia ja tekijöitä.

Autolla Nepaliin -unelmien elokuvaan tarvittiin paljon kilometrejä ja uskallusta, mutta hyvin vähän rahaa. Mutta kuinka vanhalla pakettiautolla pääsee Tampereelta Nepaliin - ja takaisin?

Autolla Nepaliin -juliste
Autolla Nepaliin -juliste Kuva: Blacklionpictures oy elokuvajuliste

- Se juliste muistuttaa meitä tietenkin koko jutun luonteesta, mutta myös siitä, että elämässä tulee eteen yllätyksiä, joihin ei ole ollenkaan varautunut, sanoo hankkeen ja elokuvan ideoija Juho Leppänen. Millaista ensimmäisen oman elokuvan tekeminen sitten vaikeissa olosuhteissa oikein oli?

Pitkän tien road movie -Filmiryhmässä haastateltavina Juho Leppänen, Mikael Hautala ja Timo Peltokangas. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

Autolla Nepaliin -elokuvan tekijöitä
Autolla Nepaliin -elokuvan tekijöitä Kuva: Blacklionpictures oy autolla nepaliin -elokuvan tekijöitä

Tee sinäkin matka unelmien maailmaan tai vaikka Autolla Nepaliin -elokuvaan. Autoja ja kouluja Nepaliin, ihmisten unelmia, ajatuksia ja vähän toimistohommiakin

.

Karakoramin karuja teitä Kiinasta Pakistaniin eli Karakoram highway Stef Hofferin mukana.


Pitkä lista road movie -elokuvista niille, jotka jo uskovat nähneensä ne kaikki.
Rosso-elokuvan juliste
Rosso-elokuvan juliste Kuva: Marianna Films Oy elokuvajuliste

Elokuvaohjaaja Mika Kaurismäki ja näyttelijä Kari Väänänen kertovat näkemyksistään ja omista kokemuksistaan road movien parissa Suomessa ja maailmalla.

 • "Onko musta ollenkaan tähän, kun nuo muut on niin sairaan hyviä?" Lahjakkaan suvun vesa Aili Ikonen epäili pitkään, onko hänestä ammattimuusikoksi

  Musiikki on muusikko Aili Ikoselle intohimo.

  Erityisesti jazzlaulajana tunnettu muusikko Aili Ikonen kasvoi musiikin ympäröimänä. Korpilahdelta kotoisin oleva Ikonen pomppi lapsena Joutsenlammen finaaliosaa veljensä Osmon kanssa olohuoneen sohvan ympärillä ja harjoitteli pieteetillä viulunsoittoa viisivuotiaasta alkaen. Silti ura muusikkona ei ollut itsestäänselvyys.

 • Sanat haltuun rap-riimein

  Sanat haltuun -hanke auttaa nuoria löytämään äänensä.

  Rap-musiikki voi olla väylä parempaan luku- ja ilmaisutaitoon. Musiikkia kuunnellessa voi päähän tarttua myös muutama yhteiskunnallinen ajatus. Vielä enemmän kuhinaa päähän syntyy, jos alkaa itse luoda riimejä. Kirjallisuus- ja taidekriitikko, toimittaja sekä opettaja Aleksis Salusjärvi pohti, miksi lukeminen koetaan jotenkin epämiehekkääksi harrastukseksi.

 • Avaruusromua: Psykedeelinen äänikone nimeltä TONTO

  Mitä jos rakennettaisiin maailman suurin syntesoija?

  Malcolm Cecil ja Robert Margouleff kohtasivat 50 vuotta sitten New Yorkissa, tuolloin uudessa Media Sound -studiossa. Heillä oli idea. Mitä jos hankittaisiin useita syntesoijia ja soitettaisiin niitä yhtaikaa? Ja jos kytkettäisi in ne toisiinsa, toimimaan yhdessä, siinä meillä olisi elektroninen orkesteri. Idea hahmoteltiin kiinalaisen ravintolan pöytäliinaan ja se päätettiin toteuttaa. Alkoi syntyä psykedeelinen äänikone nimeltä TONTO. Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Elokuvat

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri