Hyppää pääsisältöön

Pitkä tie omaan elokuvaan

Kartta matkasta Aasiaan
Kartta matkasta Aasiaan Kuva: Blacklionpictures oy kartta

Kolme kuukautta ja yli 20 000 kilometriä pakettiautolla ajaneet nuoret miehet tekivät matkastaan ensimmäisen oman elokuvan. Filmiryhmä ihaili maisemia ja tekijöitä.

Autolla Nepaliin -unelmien elokuvaan tarvittiin paljon kilometrejä ja uskallusta, mutta hyvin vähän rahaa. Mutta kuinka vanhalla pakettiautolla pääsee Tampereelta Nepaliin - ja takaisin?

Autolla Nepaliin -juliste
Autolla Nepaliin -juliste Kuva: Blacklionpictures oy elokuvajuliste

- Se juliste muistuttaa meitä tietenkin koko jutun luonteesta, mutta myös siitä, että elämässä tulee eteen yllätyksiä, joihin ei ole ollenkaan varautunut, sanoo hankkeen ja elokuvan ideoija Juho Leppänen. Millaista ensimmäisen oman elokuvan tekeminen sitten vaikeissa olosuhteissa oikein oli?

Pitkän tien road movie -Filmiryhmässä haastateltavina Juho Leppänen, Mikael Hautala ja Timo Peltokangas. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

Autolla Nepaliin -elokuvan tekijöitä
Autolla Nepaliin -elokuvan tekijöitä Kuva: Blacklionpictures oy autolla nepaliin -elokuvan tekijöitä

Tee sinäkin matka unelmien maailmaan tai vaikka Autolla Nepaliin -elokuvaan. Autoja ja kouluja Nepaliin, ihmisten unelmia, ajatuksia ja vähän toimistohommiakin

.

Karakoramin karuja teitä Kiinasta Pakistaniin eli Karakoram highway Stef Hofferin mukana.


Pitkä lista road movie -elokuvista niille, jotka jo uskovat nähneensä ne kaikki.
Rosso-elokuvan juliste
Rosso-elokuvan juliste Kuva: Marianna Films Oy elokuvajuliste

Elokuvaohjaaja Mika Kaurismäki ja näyttelijä Kari Väänänen kertovat näkemyksistään ja omista kokemuksistaan road movien parissa Suomessa ja maailmalla.

 • Nelli Ruotsalainen puhuu runoissaan suunsa puhtaaksi patriarkaatista

  Nelli Ruotsalaisen teos kisaa Tanssivasta karhusta.

  Nelli Ruotsalaisen esikoisteos on suorapuheinen kuvaus sukupuolirooleista ja niistä vapautumisesta. Omaelämäkerrallisissa runoissa henkilökohtaisesta kasvaa poliittista. Täällä en pyydä enää anteeksi on ehdolla tämänvuotisen Tanssiva karhu -runouspalkinnon saajaksi.

 • Kertovatko suomalaiset rivot paikannimet enemmän nimien keksijöistä kuin itse paikoista?

  Suomen paikat on nimetty käyttäjien kokemuksien perusteella.

  Suomessa on 2944 paska-sanan sisältävää paikannimeä. Rivot paikannimet hihityttävät tai närkästyttävät kartanlukijoita. Miksi sukupuolielimet ja eritteet ovat olleet niin yleisesti nimeäjien käytössä? Paikkojen nimeäminen on perustunut yleensä joko kuvailemaan mitä ko. paikka muistuttaa muodoltaan, sen käyttökelpoisuuteen tai johonkin vahvaan kokemukseen paikassa.

 • Avaruusromua: Kuunnellaan jääleinikkiä!

  Miltä kuulostavat pohjoisen uhanalaiset kasvit?

  Onko kasveilla sielu? Muun muassa tätä pohti antiikin filosofi Aristoteles, ja oli sitä mieltä, että ei. Ei ole. Kasvit ovat kyllä eläviä, mutta eivät samalla tavoin kuin eläimet tai me ihmiset. Kasvit elävät erilaista elämää, selitti Aristoteles, ja puhui kasvisielusta ja sen luonteesta. Suomalainen Band of Weeds tekee musiikkia kasvien äänistä. Miltä kuulostavat pohjoisen uhanalaiset kasvit nuokkuesikko ja jääleinikki? Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Elokuvat

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri