Hyppää pääsisältöön

Sohvatiikerit nostaa peput ylös penkistä!

Kolme lasta voimistelee. Tyttö ryömii pojan jalkojen alta.
Kolme lasta voimistelee. Tyttö ryömii pojan jalkojen alta. lasten voimistelu

Varhaiskasvatuksen liikunnan suositusten mukaan alle kouluikäisen lapsen pitäisi liikkua vähintään kahden tunnin ajan joka päivä. Uusimmista tutkimuksista (Laps Suomen, 2010) kuitenkin selviää, että päiväkoti-ikäisten lasten todellinen reipas fyysinen aktiivisuus on selkeästi alle suositusten.

Päiväkodeissa lapset liikkuvat henkilökunnan havainnoinnin mukaan keskimäärin puolisen tuntia päivässä. Pari kertaa viikossa harrastuksessa tapahtuva liikkuminenkaan ei yksistään riitä kahden tunnin päivittäisen liikuntatavoitteen täyttymiseen. Lasten liikuttajat -seminaarissa esiintyneen Jyväskylän yliopiston dosentti Arja Sääkslahden mukaan tutkimusten valossa huolestuttavinta on, että lasten tavat leikkiä, liikkua ja touhuta näyttäisivät urautuvan jo 3-vuotiaana. Sääkslahden mukaan liikunnan lapsuudessaan huonommin omaksuneiden on hyvin vaikea myöhemmässäkään elämänvaiheessa keksiä fyysisesti aktiivista tapaa toimia.

Kolme lasta voimistelee. Tyttö ryömii pojan jalkojen alta.
Moona,Rasmus ja Miisa näyttävät kuinka voimistelu sujuu myös lattiatasossa. Kolme lasta voimistelee. Tyttö ryömii pojan jalkojen alta. lasten voimistelu

Pikku Kakkonen vastaa haasteeseen 18-osaisessa Sohvatiikerit-sarjassa. Vauhdikkaassa ja värikkäässä ohjelmassa kolme lasta eli Sohvatiikerit valtaavat hetkeksi olohuoneen ja rakentavat huonekaluista ja tyynyistä temppuradan. Ohjelman liikesarjat on suunniteltu yhdessä Suomen Voimisteluliiton kanssa, ja niistä löytyy voimistelusta tuttuja liikkeitä: aasinpotkuja, tukkipyörintää, tasapainoilua, pupuloikkia ja karhunkävelyä. Perheet, joissa sohvan käyttäminen voimisteluun ei ole turvallisuus- tai muista syistä mahdollista, voivat soveltaa ohjelman sisältöä ohjaamalla lapsen liikkumaan lattiatasolla. Ohjelman tärkein tavoite on innostaa liikkeelle nekin lapset, jotka eivät muuten harrasta liikuntaa. Sohvatiikerit herättelee myös vanhempia tutkimaan asenteitaan: miksi niin usein haluamme istuttaa ja pitää lapsia paikoillaan?

Sohvatiikerit Areenassa.

Vauhti
Vauhti asiasanat,Pikku Kakkonen
Asiasana: uudet taidot
Asiasana: uudet taidot Pikku Kakkonen,asiasanat
Asiasana: liikunta
Asiasana: liikunta asiasanat,Pikku Kakkonen

Muokatti 2.2. Lisätty asiasanat.

Lisää ohjelmasta

Kommentit