Hyppää pääsisältöön

Tänä jouluna tontut ja pukkikin vetää leukoja! #leuanvetokalenteri

leuanvetohaaste
Mitä jos ovellesi ilmaantuukin tänä jouluna tämän näköinen joulupukki? leuanvetohaaste Kuva: Milla Vahtila leuanvetohaaste

Mitä ihmettä - joulupukki tekemässä leuanvetoja? Kyllä vain, ja nyt sinullakin on tilaisuus oppia joulukuun aikana vetämään leukoja tai kehittämään taitoasi. Samalla annat itsellesi joululahjaksi vahvemman kropan ja mielen - ja jaksat jopa syödä paremmin joulukinkkua.

Leuanveto on yksinkertaisuudestaan huolimatta monipuolinen liike, joka harjoittaa ja vahvistaa monia keski- ja ylävartalon lihaksia.

leuanvetohaaste
leuanvetohaaste Kuva: Markku Vahtila leuanvetohaaste

Muun muassa leveät selkälihakset, isot liereälihakset, epäkkään keskiosa, suunnikaslihakset, takaolkapäät, ojentajan pitkä pää, hauikset, olkalihakset, olkavärttinäluulihakset ja kyynärvarren lihakset osallistuvat leuanvetoon. Lisäksi leuanvedossa tarvitaan esimerkiksi rintalihaksia, vatsalihaksia, selän ojentajaa ja epäkkäiden alaosaaa.

Tärkeimmät raaka-aineet leuanvetoon ovat kuitenkin innostuneisuus, sisukkuus ja usko itseensä!

#leuanvetokalenteri

Leuanveto-joulukalenterin tarkoituksena on tarjota joka pävä 1.-24.12. uusi "luukku", joka sisältää treenivinkkejä leuanvedon harjoitteluun. Luukku sisältää aina kuvia ja/tai videon sekä jonkin uuden harjoitteen, jonka avulla voit opetella leuanvetoa tai kehittää leuanvetotaitoasi ja lihaksiasi entisestään!

leuanvetohaaste
Näytääkö tämä tonttu leuanvetäjältä? leuanvetohaaste Kuva: Markku Vahtila leuanvetohaaste

Leuanveto-joulukalenteri sopii niin aloittelijoille kuin sinullekin, joka luulet jo olevasti pro leuanvetäjä. Yritän tarjota jokaisessa luukussa oman tason mukaan sovellettavissa olevia harjoitteita, etenkin alkukuusta. Loppukuusta on luvassa myös treenivinkkejä vähän edistyneemmille, mutta silloinkin vaihtoehtona on myös helpompia harjotteita.

Vaikka epäilisit, ettet ikinä tule oppimaan leuanvetoa, niin osallistu silti. Minä, Milla, en itse saanut viime huhtikuussa vielä yhtäkään leuanvetoa, ja nyt virallinen kilpailuissa tekemä tulokseni on peräti 18 leuanvetoa peräkkäin!

Leuanveto ei siis todellakaan ole ainoastaan raavaiden miesten laji, vaan se sopii hyvin myös naisille - minä olen tästä elävä todiste. Vai näytänkö teidän mielestänne leuanvetäjältä tai vahvalta ylipäätänsä?

Jos yhä epäilet, niin tutustu #leuanvetohaaste:eseen ja artikkeliin Paljastus: Näin toimittaja kehittyi leuanvetohaasteessa

Ensimmäinen luukku on auennut!

Leuanveto-joulukalanteri löytyy täältä. Ensimmäinen luukku on auennut, joten eikun vaan aloittamaan!

leuanvetohaaste
leuanvetohaaste Kuva: Markku Vahtila leuanvetohaaste

Halutessasi voit liittyä Facebookin Leuanveto-joulukalenteri -tapahtumasivulle, niin saat päivittäin ilmoituksen, kun kyseisen päivän luukku on auennut.

Voit myös seurata kalenteria Twitterissä tägillä #leuanvetokalenteri sekä seuraamalla minua @MillaVahtila.

Jaa myös omat ajatuksesi, ideasi ja kokemuksesi muille sanoin, kuvin tai videon avulla - muista käyttää tägiä #leuanvetokalenteri.

Ei joulua ilman lihaksia!

Leuanveto-joulukalenteri sopii loistavasti jonkun muun joulukalenterin rinnalle! Tärkeintä on, että innostut pitämään huolta lihaksistasi sekä kehittämään itseäsi!

Ilman lihaksiasi et nimittäin pysty edes viettämään joulua, sillä tarvitset lihaksiasi ihan kaikessa mitä teet. Kun leivot pipareita, laulat joululauluja, askartelet joulukortteja, paketoit tai avaat lahjoja - ja jopa kun ahmit kaksin käsin joulukinkkua - niin tarvitset lihaksiasi.

Lue lihastohtori Juha Hulmin blogista lisää perusteluita sille, miksi lihaksia kannattaa harjoittaa.

Anna siis itsellesi loistava joululahja: pidä lihaksistasi huolta ja harjoita niitä koko joulukuun ajan.

Hyvää lihaskuntoa ja tervettä kehoa ja mieltä ei kuitenkaan voi pakata lahjapapereihin, vaan niitä täytyy ryhtyä rakentamaan pikkuhiljaa.

Jouluun mennessä pääset jo pitkälle!

Ps. Jos osallistuit Prisma Studion marraskuun roikkumishaasteeseen, niin siitä on hyvä jatkaa Leuanveto-joulukalenterin parissa, ettei tule vieroitusoireita.