Hyppää pääsisältöön

Töihin tai harjoitteluun Ylelle?

Sebastian Backman työpisteessään
Sebastian Backman työpisteessään Kuva: Linda Haglund toimitustyö,urheilutoimittajat,sebastian backman,journalistinen työ

Yle on Suomen suurin media-alan työnantaja. Meillä työskentelee noin 3 000 ammattilaista. Lisäksi tarjoamme työmahdollisuuksia tuhansille määräaikaisille työntekijöille ja freelancereille.

Avoimet työpaikat

Avoinna olevat työpaikat, kesätyöt ja opintoihin liittyvät harjoittelupaikat sekä avoimen työhakemuslomakkeen löydät täältä.

Mikäli sopivaa paikkaa ei löydy, voit olla myös suoraan yhteydessä sinua kiinnostaviin toimituksiin ja osastoihin.

Tietoa ja tunnelmia Ylestä löydät tunnisteilla #yle, #ylemme ja #ylelle. Lisäksi voit seurata meitä Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä ja Instagramissa.

Haetko kesätöitä?

Meillä työskentelee vuosittain nuoria kesätoimittajina ja muissa tehtävissä. Kesätoimittajat ovat tavallisesti opiskelijoita tai jo muuten alan työkokemusta hankkineita.

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan kesätoimittajien haku ensi kesälle on jo käynnistynyt. Muista kesätyöpaikoista ilmoitamme vuoden 2018 alussa.

Hakuilmoitukset ja -lomakkeet löydät täältä.

Haetko harjoittelupaikkaa?

Yle ottaa vuosittain lukuisan joukon erilaisia harjoittelijoita. Suurin osa heistä on media-alan opiskelijoita.

Avoinna olevat harjoittelupaikat löydät täältä.

Työharjoittelu

Työharjoittelu voi olla palkallista tai palkatonta.

Työharjoittelu voi sisältyä kaikilla koulutusasteilla opiskelijan opetussuunnitelmaan. Harjoittelu voi olla joko pakollinen tai vapaaehtoinen osa opintoja.

Korkeakouluharjoittelu

Ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa työharjoittelusta käytetään usein nimitystä korkeakouluharjoittelu.

Harjoittelu tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden päästä soveltamaan oppimaansa teoriatietoa työelämän käytännön tehtäviin. Samalla opiskelija pääsee solmimaan kontakteja oman alansa työnantajiin jo opiskeluaikana.

TET – Työelämään tutustuminen

Peruskoulujen ja lukioiden opetussuunnitelmiin sisältyvä työelämään tutustuminen (TET) poikkeaa työharjoittelusta siinä, että yleissivistävän koulutuksen oppilailla ja opiskelijoilla ei ole vielä ammattitaitoa, jota harjaannutettaisiin.

Jos olet hakemassa TET-harjoittelupaikkaa Ylestä, ota yhteyttä suoraan osastoon, josta olet kiinnostunut, tai Sari Kejoseen henkilöstöpalveluissa: sari.kejonen[at]yle.fi.

Harjoittelijan palkka

Ohjelmatyöntekijätehtävissä harjoittelu on aina palkallista. Tämä ei kuitenkaan koske työelämään tutustumista (TET) eikä oppilaitosten varsinaiseen opetukseen kuuluvia projekteja tai työn seuraamista. Yhtiö antaa palkattomille harjoittelijoille ravintoedun vähintään kuuden tunnin päiviltä.

Harjoittelijan palkka määräytyy harjoittelun keston mukaan seuraavasti niin, että Ylessä suoritetut harjoittelujaksot lasketaan yhteen.

  • Ensimmäisen kolmen kuukauden ajan korkeakouluharjoittelijan palkka on vähintään 1.200 euroa kuukaudessa. Toisen asteen tutkintoon pakollisena sisältyvässä harjoittelussa palkka on kuitenkin vähintään 660 euroa kuukaudessa.
  • Kun harjoittelu on kestänyt kolme kuukautta, palkka on vähintään 55 prosenttia tehtäväkohtaisesta palkasta.
  • Kun harjoittelu on kestänyt kuusi kuukautta, palkka on vähintään 80 prosenttia tehtäväkohtaisesta palkasta. Mikäli harjoittelija on suorittanut korkeakoulututkinnon, on hänelle kuuden kuukauden jälkeen maksettava tehtäväkohtainen palkka täysimääräisenä. Joka tapauksessa harjoitteluaika on enintään yksi vuosi.

Oppisopimus- ja siviilipalveluspaikat

Yle ei tarjoa oppisopimus- eikä siviilipalveluspaikkoja.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua