Hyppää pääsisältöön

Töihin Yleen?

Sebastian Backman työpisteessään
Sebastian Backman työpisteessään Kuva: Linda Haglund toimitustyö,urheilutoimittajat,sebastian backman,journalistinen työ

Yle on Suomen suurin media-alan työnantaja. Meillä työskentelee noin 3 000 ammattilaista. Lisäksi tarjoamme työmahdollisuuksia tuhansille määräaikaisille työntekijöille ja freelancereille.

Avoimet työpaikat

Avoinna olevat työpaikat, kesätyöt, opintoihin liittyvät harjoittelupaikat ja TET-paikat sekä avoimen työhakemuslomakkeen löydät täältä.

Mikäli sopivaa paikkaa ei löydy, voit olla myös suoraan yhteydessä sinua kiinnostaviin toimituksiin ja osastoihin.

Tietoa ja tunnelmia Ylestä löydät tunnisteilla #yle, #ylemme ja #ylelle. Lisäksi voit seurata meitä Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä ja Instagramissa.

Haetko kesätöitä?

Meillä työskentelee vuosittain nuoria kesätoimittajina ja muissa tehtävissä. Kesätoimittajat ovat tavallisesti opiskelijoita tai jo muuten alan työkokemusta hankkineita.

HUOM! Kesätoimittajien haku uutis- ja ajankohtaistoimitukseen kesäksi 2017 on jo päättynyt.

Haetko harjoittelupaikkaa?

Yle ottaa vuosittain lukuisan joukon erilaisia harjoittelijoita. Suurin osa heistä on media-alan opiskelijoita.

Avoinna olevat harjoittelupaikat ja TET-paikat löydät täältä.

Työharjoittelu

Työharjoittelu voi olla palkallista tai palkatonta.

Työharjoittelu voi sisältyä kaikilla koulutusasteilla opiskelijan opetussuunnitelmaan. Harjoittelu voi olla joko pakollinen tai vapaaehtoinen osa opintoja.

Korkeakouluharjoittelu

Ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa työharjoittelusta käytetään usein nimitystä korkeakouluharjoittelu.

Harjoittelu tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden päästä soveltamaan oppimaansa teoriatietoa työelämän käytännön tehtäviin. Samalla opiskelija pääsee solmimaan kontakteja oman alansa työnantajiin jo opiskeluaikana.

TET – Työelämään tutustuminen

Peruskoulujen ja lukioiden opetussuunnitelmiin sisältyvä työelämään tutustuminen (TET) poikkeaa työharjoittelusta siinä, että yleissivistävän koulutuksen oppilailla ja opiskelijoilla ei ole vielä ammattitaitoa, jota harjaannutettaisiin.

Jos olet hakemassa TET-harjoittelupaikkaa Ylessä, ota yhteyttä suoraan osastoon, josta olet kiinnostunut, tai Katri Nurmiseen henkilöstöosastolla katri.nurminen[at]yle.fi

Harjoittelijan palkka

Ohjelmatyöntekijätehtävissä harjoittelu on aina palkallista. Tämä ei kuitenkaan koske työelämään tutustumista (TET) eikä oppilaitosten varsinaiseen opetukseen kuuluvia projekteja tai työn seuraamista. Yhtiö antaa palkattomille harjoittelijoille ravintoedun vähintään kuuden tunnin päiviltä.

Harjoittelijan palkka määräytyy harjoittelun keston mukaan seuraavasti niin, että Ylessä suoritetut harjoittelujaksot lasketaan yhteen.

 • Ensimmäisen kolmen kuukauden ajan korkeakouluharjoittelijan palkka on vähintään 1.200 euroa kuukaudessa. Toisen asteen tutkintoon pakollisena sisältyvässä harjoittelussa palkka on kuitenkin vähintään 660 euroa kuukaudessa.
 • Kun harjoittelu on kestänyt kolme kuukautta, palkka on vähintään 55 prosenttia tehtäväkohtaisesta palkasta.
 • Kun harjoittelu on kestänyt kuusi kuukautta, palkka on vähintään 80 prosenttia tehtäväkohtaisesta palkasta. Mikäli harjoittelija on suorittanut korkeakoulututkinnon, on hänelle kuuden kuukauden jälkeen maksettava tehtäväkohtainen palkka täysimääräisenä. Joka tapauksessa harjoitteluaika on enintään yksi vuosi.

Oppisopimus- ja siviilipalveluspaikat

Yle ei tarjoa oppisopimus- eikä siviilipalveluspaikkoja.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

  Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu Worldcon75:ssa

  Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

 • Pitkä sähkökatko saisi yhteiskunnan polvilleen 48 tunnissa - tiedätkö miten varautua?

  48 tunnissa sähkökatkos lamaannuttaisi arkielämän.

  Suomi toimii nykyään täysin sähkön varassa. Lyhyetkin sähkökatkot hankaloittavat elämää, mutta jo 48 tunnissa hankaluudet muuttuvat vakaviksi ongelmiksi: veden tulo lakkaa, ruoat pilaantuvat, pakkasella kotien lämpötila laskee. Nykyisten suositusten mukaan ihmisten kannattaisi varautua ns. kotivaralla selviytymään 72 tunnin ajan.

 • Tiesitkö tämän mustikasta?

  Säännöllinen mustikan syöminen voi lieventää tulehdustilaa.

  Mustikka on metsien kultakimpale. Jo muutama desi mustikoita päivässä auttaa kattamaan hyvän osan esimerkiksi päivän kuitumäärästä ja E-vitamiinitarpeesta. Säännöllinen mustikoiden syöminen voi myös lieventää esimerkiksi diabetekseen ja sepelvaltimotautiin liittyvää matala-asteista tulehdustilaa.

 • Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille extreme-lajeissa

  Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja euforisia hetkiä.

  Uudessa sarjassa Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille jokamiehen extreme-lajeissa. Ensimmäiset, syksyllä 2017 suoritettavat lajit ovat 150 kilometrin merimelonta ja 130 kilometrin polkujuoksu. Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja – toivottavasti – itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.