Hyppää pääsisältöön

MOT:n Knus-Galánille Chydenius-mitali

Minna Knus-Galán
Minna Knus-Galán Kuva: Yle knus-galan

MOT:n toimittaja Minna Knus-Galán on palkittu Chydenius-mitalilla.

Joulukuun toisena päivänä vietetään "tietämisen vapauden päivää", joka on Anders Chydeniuksen aikaansaaman painovapausasetuksen (1766), maailman ensimmäisen julkisuuslain vuosipäivä. Päivän yhteydessä myönnetään Chydenius-mitali tunnustuksena "kansainvälisesti merkittävästä toiminnasta Chydeniuksen avoimuusperiaatteiden hyväksi".

Anders Chydenius -säätiön tavoitteena on ”edistää talouden vapautumista koskevaa keskustelua eettisiä arvoja korostaen”.

Säätiö luovutti tiistaina Chydenius-mitalit kahdelle tutkivalle journalistille,”jotka ovat edistäneet pääomavirtojen julkisuutta ja keskustelua veroeettisyydestä”.

Anders Chydenius -säätiö ja Chydenius-instituutin kannatusyhdistys Chydenius-mitalit taloustoimittaja Jyri Hänniselle ja tutkivalle toimittajalle Minna Knus-Galánille. Perusteluiden mukaan ”he ovat suomalaisen veroparatiiseja koskevan tutkivan journalismin uranuurtajia ja ovat osallistuneet kansainvälisesti merkittävällä tavalla pääomavirtojen julkisuuden edistämiseen”.

Knus-Galán on edistänyt kiinnostusta veroparatiiseja koskevaan tutkivaan journalismiin

”Tv-toimittaja Minna Knus-Galán on Kansainvälisen tutkivien journalistien järjestön suomalaisjäsenenä edistänyt kiinnostusta veroparatiiseja koskevaan tutkivaan journalismiin ja Ylen MOT-ohjelman toimittajana nostanut julkiseen keskusteluun ICIJ-järjestön historiallisen suurten veroparatiisipaljastusten yhteydessä selvinneitä suomalaisyhtiöiden veroparatiisiyhteyksiä vuosina 2013 ja 2014”, perusteluissa sanotaan.

Chydenius-mitali on myönnetty aiemmin Linux-käyttöjärjestelmän kehittäjälle Linus Torvaldsille (avointen innovaatioiden edistäminen) ja Etyjin mediavaltuutettu Miklos Harasztille (julkisuuslainsäädännön edistäminen).

MOT: Postia veroparatiisista

MOT: Veroista viis – Luxemburg fiksaa

Minna Knus-Galán valittiin ICIJ:n jäseneksi