Hyppää pääsisältöön

Teemme sisältöjä myös ruotsiksi, romaniksi, karjalaksi...

Yle tekee sisältöjä useilla eri kielillä palvellakseen eri yleisöjä parhaalla mahdollisella tavalla.

Suomen kansalliskielet ovat suomi ja ruotsi. Suomen perustuslaki turvaa sekä suomen- että ruotsinkielisen väestön oikeuden omaan kieleen ja kulttuuriin ja myös oikeuden saada palveluja omalla äidinkielellään.

Tästä syystä laki Yleisradio Oy:stä velvoittaa meidät tekemään ja lähettämään ruotsinkielistä ohjelmaa. Ruotsinkielinen tarjonta kuuluu siis julkisen palvelun tehtäviimme.

Ylen hallintoneuvosto valvoo, että hoidamme tämän tehtävämme. Sisältötarjontamme linjaavat siis hallintoneuvosto ja yhtiön toimiva johto.

Svenska Yle on huolehtii sisällöistä ruotsinkieliselle väestölle

Ruotsinkielisiä sisältöjä Ylessä tekee Svenska Yle. Ylen ruotsinkieliset radiokanavat ovat Radio X3M ja Radio Vega. Kanava Yle Fem näkyy jaetulla kanavapaikalla Yle Teema & Fem sekä Yle Areenassa. Verkossa sisältöjä ruotsiksi teemme svenska.yle.fi-sivustolle.

Kanavamme ovat ainoat valtakunnalliset radio- ja televisiokanavat ruotsinkielisille. Ohjelmia katsoo ja kuuntelee myös suuri joukko suomenkielisiä, ja lähes kaikki tv-ohjelmat on tekstitetty suomeksi.

Sisältöjä myös muilla kielellä

Suomen ja ruotsin lisäksi teemme sisältöjä myös muilla kielellä, kuten englanniksi, venäjäksi, romanin ja karjalan kielillä, selkosuomeksi ja -ruotsiksi, viittomakielellä suomeksi ja suomenruotsiksi sekä kolmella saamen kielellä.

Onpa meillä myös tehty 30 vuotta Nuntii Latinia, maailmallakin suosittua uutislähetystä latinaksi. Nuntii Latitin lähetykset löytyvät Yle Areenasta.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua