Hyppää pääsisältöön

Tommy Tabermannin toivekappaleena Neil Youngin Heart of Gold

Muusikko Reijo Karvonen toteutti ruonoilija Tommy Tabermannin musiikkitoiveen Väärän kuninkaan päivä -ohjelmassa 1983. Neil Youngin klassikkokappale oli runoilijalle ennen kaikkea muisto hetkestä, jolloin hän oli ollut eksyksissä, yksin ja koditon.

Tietolaatikko

Ohjelmasarja Väärän kuninkaan päivä oli haastatteluista ja viihdenumeroista koostuva estradiohjelma. Ohjelma rakentui jaksoittain vaihtuvien julkisuuden henkilöiden, "Väärän kuninkaan" ympärille, jonka toiveita toteutettiin.

Tabermann muisteli saaneensa lohtua levyautomaatista kuulemastaan kappaleesta: "Uskoa siihen, että on jossain olemassa kultainen sydän."

Heart of Gold on kanadalaisrokkari Neil Youngin tunnetuimpia kappaleita ja se on levytetty vuonna 1972 Youngin Harvest albumille. Kappale

Väärän kuninkaan päivä -ohjelmassa kappaleen tyylikkäästä tulkinnasta vastannut Reijo Karvonen esiintyi ohjelmassa vain tämän kappaleen verran. Toisena toiverock-kappaleena Tabermannilta kuultiin Bob Dylanin Wicked Messenger, jonka tulkitsi Tuomari Nurmio.

Nurmion coveri on katsottavissa tämän linkin takaa löytyvässä artikkelissa.

Teksti: Ville Matilainen