Hyppää pääsisältöön

Matti Nykänen haastaa kaikki suomalaiset viinalakkoon

Yle TV1:n ohjelmassa 100 päivää ilman viinaa neljä julkkista ryhtyvät raittiiksi. Seuraava tv-lähetys tulee sunnuntaina 1. helmikuuta klo 18.45.

Ylen uudessa tv-ohjelmassa Maria Jungner, Samae Koskinen, Arto Nyberg ja Matti Nykänen haastavat itsensä ja kokeilevat, miten onnistuu 100 päivää ilman alkoholia. Heidän tavoitteen onnistumista seurataan Yle TV1:llä alkaen 1. tammikuuta, ja samalla he keräävät rahaa hyväntekeväisyyteen viihteellisten tehtävien avulla suorassa lähetyksessä.

- Olen pelännyt mennä ihmisten ilmoille. Kun ottaa, niin se auttaa jännitykseen, ja voi tavata ihmisiä ja olla kuin muut, vaikkei olekaan, Matti Nykänen arvioi alkoholinkäyttönsä syitä.

Tv-kisailijat ovat erilaisia alkoholinkäyttäjiä: Arto Nyberg on intohimoinen oluen ystävä ja pubikävijä, Samae Koskista kiinnostaa viinin ja ruoan liitto, Maria Jungner käyttää alkoholia harvoin.

- 100 päivää tuntuu kyllä pitkältä ajalta, mutta uskon onnistuvani, pohtii Matti elämänmuutosta. Hän on haastanut viinalakkoon nyt jo myös ystäviään.

Samae Koskinen ja Arto Nyberg arvelevat laihtuvansa, kun alkoholin turhat kalorit jäävät kokonaan pois.

Seuraava tv-lähetys tulee sunnuntaina 1. helmikuuta klo 18.45. Kevään mittaan tulee yhteensä 5 tv-ohjelmaa.

Ensimmäinen suora tv-show Areenassa. Tällä välin netissä ja ohjelman sovelluksessa seurataan, miten Matti Nykänen, Arto Nyberg, Samae Koskinen ja Maria Jungner kokevat 100 päivän jakson alkuviikkoja.

Lähde mukaan, tee itsellesi hyvää

Jokainen voi osallistua 100 päivää ilman viinaa -haasteeseen. Tee itsellesi hyvää ja kokeile millaista on viettää alkoholitonta aikaa. Rekisteröitymällä nettisivulla yle.fi/100päivää voit asettaa itsellesi tavoitteen ja seurata alkoholinkäyttöäsi. Kampanjassa voi itse päättää, haluaako viettää päivän, viikon tai jopa 100 päivää ilman viinaa.

Voit myös kutsua ystäväsi mukaan ja perustaa joukkueen. Katso tarkemmat osallistumisohjeet tästä.

100 päivää ilman viinaa –ohjelma löytyy sosiaalisessa mediassa tunnuksella #100päivää.

SEURAA haastetta Facebookissa.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

100 päivää