Hyppää pääsisältöön

Nyt puhuu Matiaksen äiti: Pääsen ehkä levyjulkkareihin

Matias ei ole vahinkolapsi

- Matias oli pienenä rauhallinen poika, hän leikki paljon yksinään eikä valittanut tai kitissyt. Eikä ole vahinkolapsi, humalassa vaan unohtuu ne ehkäsyhommat. Kyllä se Kimmo silti isä on, vaikka välillä epäileekin. Tuli harrastettua oman miehen kanssa seksiä aina kun käytiin kylillä, kun ei humalassa tajunnut että kuka siinä oli, muistelee Matiaksen äiti Hilkka.

- Jos Matiaksesta tulee kuuluisa räppäri, niin äiti pääsee levyjulkkareihin ja mukaan suuren maailman meininkiin. Voisin lähteä reissuille mukaan kun Matsu tuskin pärjää niillä ilman äitiä. Jos ei kuuluisuutta tule, toivoisin että Matias saisi jotain hommia ja omaa rahaa ja asunnon. Ehkä tyttöystävänkin, mutta sen pitää olla joku toimelias, koska Matias ei ainakaan saa tehtyä mitään kotihommia.

- En oikein kuuntele musiikkia, radiota tulee kuunneltua kotimatkoilla Kimmon kanssa. Enimmäkseen Iskelmää ja Novaa. Räppiä olen kuullut ja siinä on hyvää biittiä, mutta itse tykkäsin nuorena enemmän diskomusiikista ja käytiin kamujen kanssa kattomassa esim. Earth wind and firea. Kaija Koon Vapaa saa tennarit vipattamaan.

Äiti (Pirjo Heikkilä) ja Iskä (Heikki Silvennoinen) ottavat selfietä.
Äidillä kestää pokka Äiti (Pirjo Heikkilä) ja Iskä (Heikki Silvennoinen) ottavat selfietä. Kuva: Yle/Pirjo Heikkilä justimus

Niin kauan kuin pokka kestää

- Justimuksen pojat ovat tosi hyviä koomikoita ja ihailen heidän pokkaansa, sanoo äitiä näyttelevä Pirjo Heikkilä. Tykkään just sellaisesta urpoilusta mitä he tekevät. Olin itse asiassa pyytänyt tuotantoyhtiöltä, että pääsisin joskus avustamaan heidän juttuihinsa. Emme tehneet juurikaan kohtauksia muiden kuin Matiaksen eli Joose Kääriäisen kanssa, mutta nautin tosi paljon olla kuvauksissa. Improvisoimme aina kaikki kohtausten loput ja jatkettiin siitä niin pitkään kuin pokka kesti.

- Sketsiviihde saa minut nauramaan. Urpot hyväntahtoiset hahmot ja nokkela sanailu tilanteessa. Kummelit ja Pulttiboissit on aikoinaan katsottu, samoin Putous joka vuosi ja Kimmo. Rakastan myös stand upin katsomista, sekä ulkomaisten että kotimaisten koomikoiden tekemänä. Oma poikaystävä saa minut päivittäin nauramaan, hän kuittailee takaisin salamana ja on sellainen hyvällä tuulella oleva höntti.

Äiti (Pirjo Heikkilä) ja Iskä (Heikki Silvennoinen) ottavat selfietä.
Rakkausselfie? Äiti (Pirjo Heikkilä) ja Iskä (Heikki Silvennoinen) ottavat selfietä. Kuva: Yle/Pirjo Heikkilä justimus

- Mielimusiikkiani ovat kaikki radiohitit tällä hetkellä. On ihanaa luukuttaa hyviä poppibiisejä automatkoilla, kehuu Pirjo.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua