Hyppää pääsisältöön

Nyt puhuu Matiaksen iskä: Ei musiikin tekemisellä rikastu

Meidän Matsu

- Ihan pienenä Matias oli tosi kiva poika, mutta 5-vuotiaana se alkoi kiinnostua musiikista ja siitä lähtien se on ollut aika rasittava. Se lauloi kovalla äänellä, se oli rasittavaa. Ja nyt se laulaa tuota räppiä, tai se mitään laula, kun lausuu runoja rumpukoneen tahtiin. Mun nuoruudessani musiikissa oli rytmi ja melodia, se oli sellasta kaunista ja menevää. The Shadows, se oli hieno bändi, muistelee Matiaksen iskä Kimmo.

- En mä oikein jaksa uskoa että Matsu musiikin tekemisellä rikastuisi. Voihan sitä musiikkia harrastaa, mutta kyllä kunnon työ ja ammatti pitää olla, niin kun diplomi-insinööri. Että vois vanhempansa sitten elättää. Koska kyllä se mun poika on, vaikka sitä vahinkolapseks välillä haukunkin. Sille haukkumiselle on ihan oma syynsä, terveisiä vaan vaimolle. Ja naapurin Jantuselle.

- Sen vammasen Jyrkin kanssa Matsu kaveeraa vähän turhan tiiviisti. Naistouhutkin kärsii tuommosesta kossien välisestä kaveeraamisesta. Jos se onkin homo? Toisaalta, homo tai ei, kyllä se edelleenkin mun poika on. Keltä muulta se ton uhoomisen olis perinyt.

Äiti (Pirjo Heikkilä) ja Iskä (Heikki Silvennoinen) ottavat selfietä.
Iskä uhoaa. Äiti (Pirjo Heikkilä) ja Iskä (Heikki Silvennoinen) ottavat selfietä. Kuva: Yle/Pirjo Heikkilä justimus

Pöhkön huumorin ystävä

- Minua naurattaa vähän pöhkö huumori, jossa on taustalla pieni ripaus todellisuutta, sanoo Kimmo-iskää näyttelevä Heikki Silvennoinen. - Kyllä älyllis-verbaalinenkin huumori käy, mutta ehkä enemmän tämmöinen maanläheinen kuitenkin, sellainen millaista itsekin teen.

- Tämän sarjan kuvaukset purkitettiin iskän ja äidin osalta kahdessa päivässä. Emme olleet tavanneet Pirjo Heikkilän kanssa aiemmin, emme myöskään harjoitelleet vaan rupesimme heti hommiin. Meillä oli tosi kivaa, yhteinen fiilis löytyi heti. Oli ilo seurata miten pienesti ja hienosti Pirjo teki kärsivän vaimon roolinsa. Se pieni otsaryppy!

- Kuvaus ja ohjaaja antoivat tilaa, me saimme melko vapaasti improvisoida kohtaukset. Kuvasimme monta ottoa, joiden myötä jutut kehittyivät koko ajan. Joose Kääriäisellä eli Matiaksella meinasi olla vaikeuksia pokan pitämisessä. Todella kivoja ja lahjakkaita tyyppejä nämä pojat, kehuu Heikki ja muistelee, miten oma koomikon ura yksittäisistä sketsihahmoista jatkuvajuonisiin tarinoihin ja moniin elokuvarooleihin on kulkenut samalla tavalla kuin Justimuksella.

Äiti (Pirjo Heikkilä) ja Iskä (Heikki Silvennoinen) ottavat selfietä.
Iskä osaa selfiet. Äiti (Pirjo Heikkilä) ja Iskä (Heikki Silvennoinen) ottavat selfietä. Kuva: Yle/Pirjo Heikkilä justimus

- Jos Kimmo-iskä tykkää The Shadowsista, niin oma lempimusiikkini kallistuu sinne amerikkalaistaustaisen blues-rockmeiningin suuntaan, paljastaa lopuksi odotetusti tämä kitaristi, lauluntekijä ja näyttelijä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua