Hyppää pääsisältöön

Risto Kuulasmaa: Julkaisupäällikön manifesti

Risto KuulasmaaYle uudistaa tv-tarjontansa ja -konseptinsa seuraavan kahden vuoden aikana. Ylen tv ja Areena yhdistyvät. Ylen palvelutehtävä vahvistuu jatkuvasti netissä ja mobiilissa.

Minut on valittu Ylen tv:n ja Areenan julkaisupäälliköksi ja operaation muutosjohtajaksi. Se on mielenkiintoinen paikka. Suunta ja strategia ovat mielestäni oikeat ja ajan tasalla. Suhtaudun intohimoisesti uuden käyttäjäkokemuksen luomiseen ja Ylen verkkopalvelujen tuotteistamiseen.

Haluan työskennellä Ylessä, joka on maailmanluokan edelläkävijämedia ja jossa koetaan ylpeyttä omasta työstä ja yhtiöstä. Yle on monissa asioissa Pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden suunnannäyttäjä. Kärkipaikan pito vaatii rohkeutta ja jatkuvaa uusiutumiskykyä.

Tavoitteeni on luoda uutta keskustelukulttuuria Ylen ja katsojien välille. Paitsi kollegani ja televisiotuotantoyhtiöt, haluan kutsua dialogiin myös monialaisia ja näkemyksellisiä kumppaneita. Ja kaikki muutkin, jotka ovat pohtineet yhteistyötä: tervetuloa Isoon Pajaan!

Suomalaiset tuntevat Ylen tv-kanavat läheisiksi, mutta etenkin nuorten kanssa toimiminen kaipaa uusia liikkeitä. Haluankin luoda yhdessä tubettajien kanssa uuden sukupolvikokemuksen. Unelmieni Yle luo nuorille puitteet ja välineet kokeilla uutta. Otetaan riskejä ja valmistaudutaan siihen, että kaikki ei aina onnistu. Liikkuva kuva on ennenkin ollut radikalismin väline. Tekojen kautta syntyy suhde näihin Ylen tuleviin asiakkaisiin. Samalla toimitaan mahdollistajana uuden sukupolven tuleville ammattilaisille.

Koen ylpeyttä siitä, että saan johdettavakseni yhden kansallisaarteistamme: Ylen arkistot. Arkistojulkaisemisella on vielä monta voittoa edessään. Ylellä on vankka arvopohja: Julkaisut-yksikössämme käännetään ja versioidaan sisällöt kaikille suomalaisille, myös näkö- ja kuulovammaisille. Ylellä on julkisen palvelun tehtävä sivistää. Ylellä on mahdollisuus tehdä avauksia murroksessa olevan digitaalisen oppimisen alueella.

Aikomukseni on ensimmäisestä työpäivästäni lähtien edistää ketterän toiminnan kulttuuria Ylessä. Johtamisessani suosin keskeltä johtamista, päällikkötiimin jäsenenä. Osastooni kuuluu 200 ihmistä. Aloitan tutustumalla ja kuuntelemalla. Alku menee faktoja ja kohderyhmädataa omaksuessa. Omassa työkalupakissani tuon mukanani workshop- ja co-creation metodeja.

Vaadin työn korkeaa laatua itseltäni ja muilta, ja katson omaa positiotani kansainvälisessä kontekstissa. Oma ja tiimini osaaminen täytyy olla kansainvälistä tasoa. Se tarkoittaa vilkasta kansainvälistä yhteistyötä.

Olen systeemiajattelun kannattaja. Organisaatioissa on se tunnelma, jota sen yksilöt kantavat sisällään: 60 % ihmisten sairauksista johtuu stressistä. Hyvässä hapessa oleva ja työstään innostunut työntekijä synnyttää lisäarvoa. Kannatan tavoiteorientoitumista: ihminen voi hyvin, kun hän asettaa ja saavuttaa tavoitteita työssä ja sen ulkopuolella. Haastan talvikaudella itseni ja yleläiset kerryttämään kilometrejä Keskuspuiston hiihtoladuilla.

Nimitykseni jälkeinen huomenlahjani tiimilleni on Pixarin perustajan, Ed Catmullin tuore kirja Creativity, Inc. Catmullin kirja on tärkeä puheenvuoro luovan organisaation kulttuurista, menestyneen tekijän näkökulmasta.

Kiitän kutsusta ja luottamuksesta. Elämme taloudellisesti haastavia aikoja. Ylelle on suotu resurssit ja mahdollisuus olla rohkea. Laitetaan tuulemaan!

Ylen tv:n ja Areenan julkaisupäälliköksi on nimitetty BA, MA, Risto Kuulasmaa (36). Kuulasmaa aloittaa tehtävässään 19.1.2015. Julkaisupäällikkönä Kuulasmaa vastaa kokonaan uudesta tehtävästä. Hänen vastuullaan on Ylen televisiokanavat ja Areenan yhdistävä uusi organisaatio. Sen organisaatioon kuuluvat Yle Areena, Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, Kansainvälinen hankinta, Yle Arkisto, Sijoittelu- ja lähetyssuunnittelu sekä Yle Kääntäminen ja versiointi. Risto Kuulasmaa aloitti television tekemisen kaapelikanava MoonTV:llä. Hän on toiminut Duudsonien taustajoukoissa tuottajana ja strategina sekä vuodesta 2010 Madventuresin tuottajana ja strategina. Ennen pestiään Ylessä Kuulasmaa toimi omistamansa Not Guilty -yrityksen toimitusjohtajana. Hän on työskennellyt Docventuresin ja Tubecon-tapahtuman vastaavana tuottajana ja toiminut useiden eri yritysten johdon strategisena konsulttina. Kuulasmaa on palkittu kolmesti Kultaisella Venlalla, kaksi kertaa Formaatti Finlandialla sekä kerran Jussi-palkinnolla.

 

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua