Hyppää pääsisältöön

Suomalaisen musiikin ja kulttuurin itsenäisyyspäivä

Sielun veljet konsertissa Tavastialla joulukuussa 2011
Sielun Veljet konsertissa Tavastialla joulukuussa 2011 Sielun veljet konsertissa Tavastialla joulukuussa 2011 Kuva: Yle sielun veljet

Teemalla vietetään itsenäisyyspäivää suomalaisen musiikin parissa. Iltapäivällä nähdään uusi dokumentti Suomen Kulttuurirahastosta, joka alkoi kansalaiskeräyksestä ja on kasvanut yhdeksi maailman suurimmista säätiöistä.

Itsenäisyyspäivän 2014 ohjelmia Teemalla

10.00 Yle Live: Samuli Putro
10.45 Yle Live: Von Hertzen Brothers
11.43 Yle Live: Sielun Veljet
13.13 Yle Live: Amorphis
14.10 Yle Live: Elastinen
14.52 Yle Live: Raappana & Sound Explosion Band
16.10 Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti Musiikkitalosta
17.15 Tarinoita aatteesta ja rahasta

Itsenäisyyspäivän aloittaa aamukymmeneltä alkava kuusituntinen Yle Live -paketti. Vuosina 2011 – 2013 kuvatuissa konserteissa kuullaan suomalaista rockia, metallia, räppiä ja reggaeta. Esiintyjinä ovat Samuli Putro, Von Hertzen Brothers, Sielun Veljet, Amorphis, Elastinen sekä Raappana & Sound Explosion Band.

Kello 16.10 Teemalla alkaa lähetys Musiikkitalosta, jossa Radion sinfoniaorkesteri soittaa Hannu Linnun johdolla itsenäisyyspäivän juhlakonsertin. Konsertti alkaa kello 15.00, ja kokonaisuudessaan se lähetetään suorana Areenassa sekä uusintana illalla klo 19.03 Radio 1:ssä. Teemalla nähdään konsertin jälkipuolisko, jonka ohjelmassa on Sibeliuksen Pohjolan tytär sekä ensimmäistä kertaa Suomessa esitettävä Esa-Pekka Salosen tänä vuonna valmistunut teos Karawane.

Kello 17.15. nähdään dokumentti 75-vuotiaan Suomen Kulttuurirahaston tarinasta. Tämä nykyisin eräs maailman rikkaimmista apurahoja myöntävistä säätiöistä sai alkunsa kansalaiskeräyksestä, jossa 200 000 tavallista suomalaista lahjoitti rahaa suomenkielisen kulttuurin tukemiseen.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa