Hyppää pääsisältöön

Bongaa virheet!

Holopainen (Jarkko Niemi)
Holopainen (Jarkko Niemi) Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi sairaalasarjat

Sairaalasarjat saavat silloin tällöin postia tarkkasilmäisiltä katsojilta, jotka huomaavat sarjassa selkeitä lääketieteellisiä asiavirheitä. Syke vastaa palautteeseen ja järjestää innokkaille lääketieteen- ja hoitoalan virhebongareille kilpailun!

Eniten osista 6–10 virheitä löytänyt ryhmä voittaa uniikin Syke-aiheisen mukisetin työpaikan kahvihuoneeseen (poliklinikat huom!), lääkiksen opehuoneeseen tai vaikka opiskelijajärjestön taukopaikkaan. Mukisetissä on oma kuppinsa (yht. 8 kpl) sarjan jokaiselle päähenkilölle.

Näin osallistut:

1. Kokoa oma kisaporukka
2. Listaa havaitsemanne virheet Sykkeen 1. tuotantokauden jaksoista 6–10
3. Lähetä virhelista 7.1.2015 mennessä osoitteeseen syke(at)yellowfilm.fi

Muistathan kertoa viestissä yhteystietosi sekä lyhyesti kilpailuun osallistuvasta porukastanne. Ilmoitamme kilpailun voittajalle voitosta henkilökohtaisesti.

Pidätämme oikeuden hyväksyä tai hylätä bongatut virheet. Päätuomarina käytämme sarjan teossa mukana olleita lääkäreitä ja hoitajia. Muistattehan, että se, mikä ei välttämättä ole käytäntönä esim. Kuopiossa, saattaa hyvin olla käytäntönä vaikkapa Helsingissä. Virheiksi luetaan ainoastaan sellaiset huomiot lääketieteellisistä toimenpiteistä tai -laitteista, lääkemääristä, tai ammattikäytännöistä, jotka eivät MISSÄÄN TAPAUKSESSA olisi mahdollisia.

Esimerkiksi sydänkirurgi saattaa hätätapauksessa suorittaa maksaleikkauksen, jos hänellä on siihen kokemusta ja kaikki maksakirurgit ovat varattuja (jakso 4). Hoitaja voi myös uhmata sääntöjä ja pitää kaulassaan helmiä, vaikka ne olisivat kiellettyjä. Mutta jos kuolleen potilaan monitorissa sydänkäyrä näyttää asystolea, niin happisaturaatio ei voi olla 96% (jakso 1). Tämä hyväksytään virheeksi.