Hyppää pääsisältöön

Hetkinen oli karkinhimoisten kolmasluokkalaisten unelmakisa

Vuosina 2002–2008 esitetyssä Hetkinen-sarjassa kolmasluokkalaiset ympäri Suomen pääsivät mittelemään paremmuudestaan erilaisissa tarkkuutta ja hoksaamiskykyä vaativissa tehtävissä. Voittanut joukkue sai palkinnoksi koko luokalleen aimo annoksen karamelleja. Sarja muistetaan myös omalaatuisesta Terho-juontajastaan.

Hetkinen-sarjaa esitettiin vuosina 2002–2008 TV2:ssa jopa 226 jakson verran. Yli 200 jaksossa juonsi Kiinalainen juttu -ohjelmasta tuttu Minna Rinne-Laturi. Lopuissa jaksoissa puikkoihin tarttui Teppo Karell.

Sen sijaan erikoislaatuinen Terho Piippo toimi avustavana juontajana alusta loppuun saakka. Terho-nuken teki Anna-Liisa Tarvainen ja hänen äänenään toimi koomikko-näyttelijä Riku Suokas.

Kilpailevat joukkueet olivat kolmihenkisiä, mutta kannustamassa oli aina koko luokka. Innostuneita "jee"-huutoja kaikuikin kisastudiossa tämän tästä. Koululaiset olivat myös aina nimenneet omat joukkueensa – kovin usein nimet liittyivät jotenkin makeisiin.

Vuosien varrella joukkueet mittelivät erilaisissa tehtävissä, jotka oli hauskasti nimetty: Terhon Tarkat -osiossa joukkueiden piti olla nimen mukaisesti tarkkana, kun heille esitettiin jotain kuvaa tai videota, josta tuli hetken kuluttua kysymyksiä. Terhon siivellä oli peli, jossa piti kuljettaa lentokone maaliin merkittyä reittiä pitkin pudottamatta sen sisällä olevaa lastia. Sokkona Cityssä -kisassa yhden joukkueen jäsenen piti kuljettaa kynää sokkona sokkeloisen kaupungin läpi joukkuetovereiden neuvoessa tietä.

Vaikka muut kisat vaihtelivat eri vuosina, vihjetietokilpailu Nippelitiedon nappulatrivia oli mukana aina.

Jaksot päättyivät joka kerta Pottipuntariin, jossa katsottiin, kumpi joukkue oli onnistunut hamuamaan isomman kasan karkkia. Voittajajoukkueen oli mahdollista kasvattaa voittamaansa karkkimäärää vastaamalla oikein Terhonaattori-kysymykseen.

Hetkinen-sarjasta saa julkaista Elävässä arkistossa vain otteita. Artikkelin jaksot ovat kaikki eri vuosilta.

Kommentit