Hyppää pääsisältöön

Laskuvarjoilua ja aikamatkailua

Diandra toteuttaa Ritvan ja Pentin ja Jussi-Pekka Rantanen Raijan unelman.

Raija Mäkelän, 72, edesmennyt mies kielsi häntä hyppäämästä laskuvarjolla, mutta enää leskirouvaa ei pidättele mikään. Uutismies Jussi-Pekka Rantanen lähtee Raijan kaveriksi Uttiin ja auttaa häntä toteuttamaan 40 vuotta sitten syttyneen unelman.

Jussi-Pekka Rantanen toteuttaa Raija Mäkelän unelman laskuvarjohypystä
Jussi-Pekka Rantanen toteuttaa Raija Mäkelän unelman laskuvarjohypystä Kuva: Yle unelmapäivä

Ritva ja Pentti Jokinen esittivät naimisiin menevää paria päiväkotinsa äitienpäiväjuhlan näytelmässä "Pikku räätälin häät" vuonna 1943. Myöhemmin he avioituivat ihan oikeasti. Laulaja Diandra Flores vie Ritvan, 78, ja Pentin, 79, paikkaan, jossa pariskunnan ainutlaatuinen rakkaustarinansa alkoi. Käynti huipentuu Diandran valmistelemaan koskettavaan yllätykseen.

Unelmapäivä
Unelmapäivä unelmapäivä

Unelmapäivässä tunnetut suomalaiset auttavat ikäihmisiä toteuttamaan suurimman haaveensa. Ohjelma on osa Ylen Lupa välittää -kampanjaa, joka pyrkii lievittämään vanhusten yksinäisyyttä.

Kommentit
  • Välittämisaalto kasvaa!

    Lupa välittää -kampanjassa tuhannet nuoret ovat järjestäneet tapahtumia lähistön vanhuksille ja tuhannet suomalaiset ovat antaneet oman, henkilökohtaisen välittämislupauksensa. Olemme synnyttäneet yhdessä välittämisen aallon, joka pyyhkii koko Suomen yli. Järjestöjen vapaaehtoistyöhön virtaa lisää väkeä. Kampanja käynnistyi jo syksyllä, kun kutsuimme nuoret ideoimaan yhteistä tekemistä ikäihmisten kanssa, Tähän mennessä vanhainkodeissa, hoivakodeissa ja palvelutaloissa on järjesteyy yli 250 tapahtumaa; joissa on laulettu, tanssittu, ulkoiltu, leivottu ja tutustuttu. Ennen kaikkea sukupolvet ovat kohdanneet. Viisi viikkoa sitten kutsuimme mukaan kaikki suomalaiset antamaan oman välittämislupauksensa. Halusimme tehdä näkyväksi arjen hyviä tekoja ja innostaa kaikkia antamaan enemmän aikaansa ikäihmisille. Kymmenet TV- ja radio-ohjelmat, netti ja some kertoivat tarinoita ikäihmisistä ja kannustivat sukupolvia yhteiseen tekemiseen. Tuhansista teoista kasvoi välittämisen aalto. Jatketaan ja kasvatetaan sitä entisestään!

  • Tunnetut kansalaiset löysivät aikaa välittää vanhoista

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisessä.

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisen aallossa. Pienillä teoilla. Musta Barbaari, Enni Rukajärvi, Olli Herman, Elastinen, Viivi Pumpanen, rap-mummo Eila, Santtu-Matias Rouvali, Lasse Kukkonen ja Isac Elliot: Miten he lupaavat välittää vanhoista ja kenet he haastavat?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua