Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Luopiot

Halsualla vuonna 2002 perustettu ja sittemmin Jyväskylä-Turku -akselille sijoittunut Luopiot on kansanmusiikin rajaseutuja ja sydänmaita kiertävä yhtye, jonka akustisesta ilmaisusta kumpuaa omaehtoisuus, into ja hulluus.

Luopiot // Kuva: YleX Kellari

Kotipaikkakunta: Halsua

Musiikkityyli: Folk-rock

Perustamisvuosi: 2002

Kokoonpano: Jarno Hietalahti: laulu ja kantele. Sami Skantsi: kitara ja urut.

YleX kommentoi

Tykkäämme:

Hienosti toteutettua ja sopivan vinksahtanutta tunnelmaa ja heittäytymistä. Hyvin orgaanisen yleistuotannon päälle on osattu myös hyvällä maulla ripotella elektronisia mausteita. Samalla hyvin pelottavaa ja kiehtovaa, kuin ränsistyvä autiotalo syysmyrskyn aikana.

Vielä odotamme:

Uutta ulottuvuuttaa kokonaisuuteen voisi tuoda vielä yllättävämpieen lisäsoittimien ja toisen laulajan vastapaino. Loihdittua tunnelmaa ei kannata kuitenkaan menettää.

Kristallipallo:

Kaksikolla on kiehtova paketti kasassa, jota kannattaa esitellä esimerkiksi Jarkko Martikaisen, Tundramatiksin tai CMX:n kaltaisten kotimaisten tekijöiden suuntaan. Yhteiskeikkojen kautta duo pääsisi esiintymään isoimmille yleisölle, jotka varmasti löytäisivät Luopioiden ytimen.