Hyppää pääsisältöön

Matti Nykänen haastaa kaikki suomalaiset viinalakkoon

Yle TV1:n ohjelmassa 100 päivää ilman viinaa neljä julkkista ryhtyy raittiiksi.

Matti Nykänen aioo olla juomatta 3 kuukautta ja 10 päivää. Pystytkö samaan? // Kuva: Yle

Ylen uudessa tv-ohjelmassa Maria Jungner, Samae Koskinen, Arto Nyberg ja Matti Nykänen haastavat itsensä ja kokeilevat, miten onnistuu 100 päivää ilman viinaa. Heidän onnistumistaan seurataan Yle TV1:ssä alkaen 1. tammikuuta. Samalla he keräävät rahaa hyväntekeväisyyteen viihteellisten tehtävien avulla.

- Olen pelännyt mennä ihmisten ilmoille. Kun ottaa, niin se auttaa jännitykseen, ja voi tavata ihmisiä ja olla kuin muut, vaikkei olekaan, Nykänen arvioi alkoholinkäyttönsä syitä.
 
Tv-kisailijat ovat erilaisia alkoholinkäyttäjiä: Arto Nyberg on intohimoinen oluen ystävä ja pubikävijä, Samae Koskista kiinnostaa viinin ja ruoan liitto, Maria Jungner käyttää alkoholia harvoin.
 
- Kun kortti oli poissa, niin tuli kyllä otettua, kun keikkamatkoilla ei ollut autossa mitään tekemistä, tunnustaa Matti Nykänen.

- 100 päivää tuntuu kyllä pitkältä ajalta, mutta uskon onnistuvani, pohtii Matti muutosta. Hän on haastanut viinalakkoon nyt jo myös ystäviään. 
 
Samae Koskinen ja Arto Nyberg arvelevat laihtuvansa, kun alkoholin turhat kalorit jäävät kokonaan pois.

Ensimmäinen suora tv-lähetys tulee torstaina 1. tammikuuta klo 19.45 Yle TV1:stä. Kevään mittaan tulee yhteensä viisi tv-ohjelmaa.

Katso alta Matti Nykäsen haastestartti 100 päivän projektiin.

Jokainen voi osallistua 100 päivää ilman viinaa -haasteeseen. Tee itsellesi hyvää ja kokeile, millaista on viettää alkoholitonta aikaa!
 
Rekisteröitymällä nettisivulla yle.fi/100päivää voit asettaa itsellesi tavoitteen ja seurata alkoholinkäyttöäsi. Kampanjassa voi itse päättää, haluaako viettää päivän, viikon tai jopa 100 päivää ilman viinaa. Voit myös kutsua ystäväsi mukaan ja perustaa joukkueen.