Hyppää pääsisältöön

Pikkusiskoa tapaamassa 70 vuoden tauon jälkeen

Nicke Lignell toteutti Veikon unelman pikkusiskon tapaamisesta.

Veikko Väinölä, 85, haluaa tavata pikkusiskonsa Ainon ensimmäisen kerran 70 vuoteen. Aino lähetettiin sotalapsena Ruotsiin, eikä Lapissa asuva Veikko ole nähnyt siskoaan sen jälkeen. Nicke Lignell vie Veikon Skåneen, jossa Aino on elänyt suurimman osan elämästään. Juuri ennen matkaan lähtöä Veikko ja Nicke saavat tiedon, että Aino on joutunut sairaalaan.

Veikko, 86, tapasi pikkusiskonsa Ainon ensi kertaa vuoden 1944 jälkeen.
Veikko, 86, tapasi pikkusiskonsa Ainon ensi kertaa vuoden 1944 jälkeen. Kuva: Yle unelmapäivä

Unelmapäivässä tunnetut suomalaiset auttavat ikäihmisiä toteuttamaan suurimman haaveensa. Ohjelma on osa Ylen Lupa välittää -kampanjaa, joka pyrkii lievittämään vanhusten yksinäisyyttä.

  • Välittämisaalto kasvaa!

    Lupa välittää -kampanjassa tuhannet nuoret ovat järjestäneet tapahtumia lähistön vanhuksille ja tuhannet suomalaiset ovat antaneet oman, henkilökohtaisen välittämislupauksensa. Olemme synnyttäneet yhdessä välittämisen aallon, joka pyyhkii koko Suomen yli. Järjestöjen vapaaehtoistyöhön virtaa lisää väkeä. Kampanja käynnistyi jo syksyllä, kun kutsuimme nuoret ideoimaan yhteistä tekemistä ikäihmisten kanssa, Tähän mennessä vanhainkodeissa, hoivakodeissa ja palvelutaloissa on järjesteyy yli 250 tapahtumaa; joissa on laulettu, tanssittu, ulkoiltu, leivottu ja tutustuttu. Ennen kaikkea sukupolvet ovat kohdanneet. Viisi viikkoa sitten kutsuimme mukaan kaikki suomalaiset antamaan oman välittämislupauksensa. Halusimme tehdä näkyväksi arjen hyviä tekoja ja innostaa kaikkia antamaan enemmän aikaansa ikäihmisille. Kymmenet TV- ja radio-ohjelmat, netti ja some kertoivat tarinoita ikäihmisistä ja kannustivat sukupolvia yhteiseen tekemiseen. Tuhansista teoista kasvoi välittämisen aalto. Jatketaan ja kasvatetaan sitä entisestään!

  • Tunnetut kansalaiset löysivät aikaa välittää vanhoista

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisessä.

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisen aallossa. Pienillä teoilla. Musta Barbaari, Enni Rukajärvi, Olli Herman, Elastinen, Viivi Pumpanen, rap-mummo Eila, Santtu-Matias Rouvali, Lasse Kukkonen ja Isac Elliot: Miten he lupaavat välittää vanhoista ja kenet he haastavat?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua