Hyppää pääsisältöön

Testaa kuulutko kulttuurieliittiin!

Sokeria pihdeillä kahvikuppiin
Pyöritätkö sinä maamme kulttuurielämää? Sokeria pihdeillä kahvikuppiin Kuva: yle sokeria

Tee Stradan Kulttuurieliittitesti! Testaa, kuulutko sinä siihen joukkoon, joka pyörittää maamme kulttuurielämää.

Jos haluasit lähemmäksi maamme kulttuurin hermokeskusta, tutustu Stradan ohjeisiin, joiden avulla voit raivata tiesi kulttuurieliittiin!

Miksi ja kenelle tämä testi on tehty?
Lähtökohtana tähän testiin ja Stradan juttuun kulttuurieliiteistä oli professori Ilkka Ruostetsaaren kirja, Vallan sisäpiirissä (Vastapaino 2014), jossa kerrotaan tutkimukseen perustuvaa tietoa maamme eliiteistä, myös kulttuurieliitistä. Kulttuurieliitti on siis se joukko ihmisiä, joka tekee tärkeimmät kulttuuria koskevat päätökset Suomessa. Testi perustuu väljästi tähän tutkimustietoon, ja testin tekemällä saat huomaamattasi tietoa siitä, millainen joukko ihmisiä kulttuurieliittimme on. Vastausvaihtoehdot ja testin tulokset ovat osin humoristisia, mutta ne kuvastavat silti hyvin tutkimukseen perustuvaa tietoa. Testi on niille, joita kiinnostaa minkälainen joukko maamme kulttuurieliittiä johtaa, ja millä tavalla itse on erilainen tai samanlainen tuon joukon kanssa.

17.2.2022 - testin käyttämä järjestelmä vaihdettu

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri