Hyppää pääsisältöön

Joulukakkua kahdella tavalla

Strömsön joulukakkua kahdella tavalla
Strömsön joulukakkua kahdella tavalla Kuva: YLE/Strömsö torkade frukter

Joulunaikaan ovelle voi tupsahtaa yllätysvieraita. Mitä silloin tarjolle? Vaikkapa Strömsön Paulin herkullista joulukakkua. Tässä siitä kaksi versiota, toinen makea ja toinen suolainen - molemmissa täytteenä samaa kuivahedelmäkompottia. Kakut säilyvät jääkaapissa pitkään, briekakku jopa useita viikkoja.

10 annosta
Valmistusaika: 45 minuuttia (esivalmistelut 20 min., kypsymisaika 25 min.)

Kuivahedelmäkompotti

(riittää yhteen kakkuun)

650 g luomukuivahedelmiä pilkottuina
1 dl rouhittua saksanpähkinää
5 dl portviiniä
1 dl rommia
5 dl vettä
2 kanelitankoa
1 appelsiinin kuori

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä sakeaksi kompotiksi. Käytä mieluiten valkoista portviiniä, mutta myös punainen käy hyvin.

Luomujoulukakku kuivahedelmäkompotin kera

100 g luomuvoita + lisää voiteluun
100 g maitoa
1 vaniljatanko
100 g luomumunankeltuaisia
60 g luomumunia
250 g luomusokeria
190 g luomuvehnäjauhoja
10 g leivinjauhetta
3 rkl korppujauhoa
1 annos kuivahedelmäkompottia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voi maitoon ja lisää joukkoon vaniljatangosta raaputetut siemenet. Vaahdota keltuaiset, kokonaiset munat ja sokeri.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele joukkoon jäähtynyt maitoseos.

Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 20–25 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla.

Halkaise kakku vaakasuunnassa. Levitä toiselle kakkulevylle kuivahedelmäkompottia ja nosta päälle toinen kakkulevy. Anna tekeytyä 30 minuuttia. Hunnuta kakku tomusokerilla ja tarjoa löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.

Briekakku kuivahedelmäkompotin kera

1 briejuustokiekko
1 annos kuivahedelmäkompottia

Halkaise briejuustokiekko vaakasuunnassa. Levitä toiselle juustolevylle kuivahedelmäkompottia ja nosta päälle toinen juustolevy. Kääri briekakku kelmuun, pane päälle paino ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

 • Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

  Helppo valmistaa niin isolle kuin pienelle porukalle.

  Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen.

 • Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon

  Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

  Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon Tämä keitto on samettisen sileä. Sen maku on herkullinen ja chili antaa ihanasti lämpöä. Keitto on myös upean värinen. Lisäksi se on vähäkalorinen ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Päivi Lähtevänoja Ainekset 1 myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

 • Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini

  Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.

  Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini Tämä ruoka syntyi alun perin jääkaapintyhjennyksen tuloksena, mutta siitä on kehkeytynyt maukas ja tosi helppotekoinen arkiruokasuosikki. Lempeää, pehmeää ja täyttävää talviruokaa, joka pienten esivalmistelujen jälkeen kypsyy itsekseen uunissa. Judith Alm Ainekset 8 keskikokoista kiinteää luomuperunaa 1 pkt savustettua tofua.

 • Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön

  Muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan.

  Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön Tämä on nopea ja yksinkertainen resepti, joka muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan. Itse varioin reseptiä loputtomasti. Täysjyvänuudelit ja aurinkokuivat tomaatit muodostavat rungon, siihen lisäksi jokin kasvis sekä proteiiniaines. Helppoa ja nopeaa ja maustaa voi miten lystää.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

 • Vegevalinta – viikkomenu 1

  Parhaat arjen kasviruokaohjeenne.

  On aika esitellä Vegevalintakampanjan ensimmäinen viikkomenu. Kampanjassa olette jakaneet parhaat arjen kasviruokaohjeenne. Kiitos Päivi Lähtevänojalle, Judith Almille, Frida Allbergille sekä Katriina Lahtoselle, jotka ovat tämän viikon Vegevalintakokit.

 • Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon

  Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

  Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon Tämä keitto on samettisen sileä. Sen maku on herkullinen ja chili antaa ihanasti lämpöä. Keitto on myös upean värinen. Lisäksi se on vähäkalorinen ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Päivi Lähtevänoja Ainekset 1 myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

 • Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini

  Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.

  Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini Tämä ruoka syntyi alun perin jääkaapintyhjennyksen tuloksena, mutta siitä on kehkeytynyt maukas ja tosi helppotekoinen arkiruokasuosikki. Lempeää, pehmeää ja täyttävää talviruokaa, joka pienten esivalmistelujen jälkeen kypsyy itsekseen uunissa. Judith Alm Ainekset 8 keskikokoista kiinteää luomuperunaa 1 pkt savustettua tofua.

 • Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

  Helppo valmistaa niin isolle kuin pienelle porukalle.

  Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen.