Hyppää pääsisältöön

Sehän on Sibelius!

Naamio-Sibelius astuu Kämpin portaita
Sehän on Sibelius! Naamio-Sibelius astuu Kämpin portaita Kuva: Yle/ Kirsi Kukkurainen sibelius naamio

Helsingin kaupunginorkesterin konsertti juhlistaa maanantaina 8.12.2014 Jean Sibeliuksen 149-vuotissyntymäpäivää. Konserttia seuraa myös erittäin arvovaltainen vieras.

Naamio-Sibelius syö jäätelöä
Naamio-Sibelius syö jäätelöä Kuva: Yle/ Kirsi Kukkurainen sibelius naamio
Naamio-Sibelius metrossa
Naamio-Sibelius metrossa Kuva: Yle/ Kirsi Kukkurainen sibelius naamio
Sibelius-näyttelijä Musiikkitalon edessä
Sibelius-näyttelijä Musiikkitalon edessä Kuva: Yle/ Kirsi Kukkurainen sibelius naamio

Ota konserttivieraasta salakuva ennen tai jälkeen konsertin #sibelius150.

Konserttia voi seurata kuvallisena suoratoistona Helsinki-kanavalla.

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.

 • Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe (laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen, sekä kontrabasisti Kaisa Mäensivu) jatkaa oman ilmaisunsa laajentamista ja kehittämistä. Ryhmän debyytillä liikuttiin tyylillisesti etenkin jazzin maailmassa. Uusimmalla, kolmen albumin kokonaisuuden ensimmäisellä osalla yhtye kurottelee uusien teosten myötä kohti aiemmin kartoittamattomia ilmaisualueita.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua