Hyppää pääsisältöön

Kaoottisen kuun kirkkautta kaamoksen keskelle

Calliston Backbone soi Juhani Kenttämaan Viikon tehona

Callisto-yhtye // Kuva: Svart Records

Kotimainen post-metal jyrä niksauttaa henkisen tukirankasi kuntoon vuoden pimeimpänä ajanjaksona.

Mitä?! 2000-luvun alussa Kokkolassa perustettu Callisto tekee paluun muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Bändin neljäs albumi Secret Youth julkaistaan tammikuun lopulla, ja sen ensimmäinen kosketus Backbone on todella kova luu purtavaksi.

Miksi?! Bändin tunnelmallinen metalli on jalostunut uuden tulemisen myötä entistä purevammaksi. Melodisen kaunis maalailu kohtaa sekasortoisen raskaan maiseman, joka vyöryy hyökyaallon lailla päälle. Callisto vie läpi pelottavan mustan ja myrskyisän maailman pitäen kuulijaansa turvallisesti kädestä. Backbone on kuin maailmanlopun ukkosmyrskyn seuraamista mukavat kumisaappaat jalassa. Mustien pilvien välistä välähtelee salamoiden lisäksi myös autuutta, joka muistuttaa kaiken synkkyyden keskellä lohdusta ja toivosta.

Häh?! Kappaleen sekä tulevan albumin on tuottanut Calliston lisäksi Jonas Olsson, joka on työskennellyt mm. Jannika B:n, Robinin sekä Sami Saaren levyillä.

Saattaako Calliston synkkä valo sinutkin euforiseen kuuhulluuteen vai onko käsillä paljon sekavaa melua tyhjästä?

Kuuntele biisi kokonaisuudessaan radiosta arkipäivisin n. klo 17.25 sekä 18.50, ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä numeroon 17176 (0,40€).

Callisto Backbone Spotify