Hyppää pääsisältöön

Mary J Blige löysi soundinsa uudestaan Disclosuren avustuksella

R'n b -diiva todistaa olevansa edelleen ajankohtainen ja alati uusiutuva artisti.

Mary J Blige

Mary J Blige on upea nainen. Hän on tehnyt musiikkia jo kahden vuosikymmenen ajan, myynyt yli 50 miljoonaa albumia, voittanut yhdeksän Grammy-palkintoa ja hän keikkuu kaikkien aikojen parhaimpien laulajien ja artistien listausten kärkipäässä joka vuosi.

Voisi kuvitella, että 90-luvulla suursuosiossa ollutta Marya alettaisiin jo pitää ”aikansa äänenä” ja nostalgisten biisien esittäjänä. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, kiitos Lontoon ja sen nousevien muusikoiden ja biisintekijöiden.

Keväällä laulaja muutti väliaikaisesti Lontooseen ja alkoi rakentaa uutta albumiaan niiden tekijöiden kanssa, jotka ovat määrittäneet sitä, miltä tuore ja mielenkiintoinen musiikki Briteissä tällä hetkellä kuulostaa. Uutta The London Sessions albumia työstettiin Disclosuren, Emeli Sanden, Sam Smithin ja Naughty Boyn kanssa.

Viikon tehoksi tältä albumilta valikoituu Follow-kappale, jolla on messissä myös Disclosure-elektrokaksikko. Kundit ovat syntyneet silloin, kun Mary aloitti uraansa, mutta sukupolvien kuilu ei biisissä kuulu. Tyylikkään elektrosoundinsa ansiosta kappale voisi ihan hyvin olla Disclosuren ikioma biisi, mutta Mary J Blige tuo siihen r ’n b –soundillaan hyvin vahvan oman leiman.

Lunastaako Mary J Blige paikkansa nykyaikaisen r n’ b:n kuningattarena vai viekö Disclosure kunnian? Kommentoi Anne Lainnon viikon tehoa!