Hyppää pääsisältöön

New York, rakkaudella

New York, rakkaudella. Episodielokuva.
New York, rakkaudella. Episodielokuva. episodielokuva

Suurkaupungin rakkaustarinoita ensilemmestä viimeiseen henkäykseen.

New York, rakkaudella (New York, I Love You, USA 2008) on episodielokuva, jonka novellimaisista tarinoista kudotaan moniäänistä ja monikulttuurista rakkaudentunnustusta suurkaupungille ja sen asukkaille. Elokuvan Pariisi, rakkaudella (Paris, I Love You, USA 2006) tapaan elokuva kertoo suurkaupungin eri kortteleista ja rakentaa palasista suurempaa tarinaa ihmisten kaupungista.

Yhdentoista ohjaajan luoman sikermän keskiössä ovat rakkaustarinat, ensilemmestä viimeiseen henkäykseen. Kuva on kaunis, mutta hiukan sievistelty. Manhattanilta ei ole uskaltauduttu kovin kauas suurkaupungin sykkeeseen. Yleensä episodielokuvia vaivaa epätasaisuus, nyt kokonaisuudelta toivoisi enemmän rosoa, ristiriitoja ja kulttuurieroja.

Elokuvaan on saatu kerättyä vakuuttava näyttelijäjoukko. New Yorkin asukkaina nähdään muun muassa Hayden Christensen, Andy Garcia, Natalie Portman, Orlando Bloom, Christina Ricci, Ethan Hawke, Bradley Cooper, Shia LaBeouf, Chris Cooper, John Hurt, Robin Wright Penn, Julie Christie, Maggie Q, James Caan ja Eli Wallach.

Ohjaajat ovat tuntemattomampia, ja heistä useimmille myös New York lienee tuntemattomampi. Episodeja ovat ohjanneet muun muassa Fatih Akin, Shekhar Kapur, Mira Nair, Natalie Portman ja Brett Ratner.

Episodielokuvien sarjaa on ollut tarkoitus jatkaa Pariisin ja New Yorkin jälkeen ainakin Jerusalemiin.

New York, rakkaudella sai ensiesityksensä Teemalla New Yorkille omistetussa Teemalauntaissa huhtikuussa 2014.

  • New York, rakkaudella (New York, I Love You), USA 2008. Kymmenen ohjaajan episodielokuva. Ohjaus Fatih Akin, Yvan Attal, Randall Balsmeyer, Allen Hughes, Shunji Iwai, Jiang Wen, Shekhar Kapur, Joshua Marston, Mira Nair, Natalie Portman, Brett Ratner. Rooleissa mm. Hayden Christensen, Andy Garcia, Natalie Portman, Orlando Bloom, Christina Ricci, Ethan Hawke, Bradley Cooper, Shia LaBeouf, Anton Yelchin, Irrfan Khan, Rachel Bilson, Chris Cooper, John Hurt, Drea de Matteo, Cloris Leachman, Robin Wright Penn, Julie Christie, Maggie Q, James Caan, Shu Qi, Eli Wallach.
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa