Hyppää pääsisältöön

Hyödylliset idiootit, hevoseton mies ja hulvaton isäntä – Timo Soini taitaa suunsoiton

Harvalla poliitikolla on Wikipediassa oma Wikisitaatit-sivu. Timo Soinilla on.

Timo Soinilla on sanansäilä hallussaan.

Räppäreillä on toisinaan tapana solvata ihmisiä tai aatteita kappaleidensa lyriikoilla. Timo Soini harrastaa samaa eduskunnassa ja eduskunnan ulkopuolella – Soinin suitsutukseen joutuvat hänen kanssaan eri mieltä olevat poliitikot ja hänen mielestään heikosti toimivat puolueet.

Marraskuun lopussa Soini kertoi SDP:n ja keskustan vaaliohjelmien olevan katteettomia. Hän arvosteli erikoisin sanankääntein puolueiden puheenjohtajia. Soinin mukaan SDP:n Antti Rinne lataa uusia lupauksia kuin hevoseton mies. Keskustan Juha Sipilä on Soinin mielestä hulvaton isäntä.

Soinin poliitiikkaan tai poliitikkoihin solvaukset kohdistuvat yleensä joko Euro- ja EU-vastaisuuteen, puolueisiin tai tunnettuihin poliitikkoihin.

Poliitikot

SDP:n kuntapoliitikko Nasima Razmyar arvosteli lokakuun lopulla perussuomalaisten puoluetta, joka vastustaa tasa-arvoista avoiliittolakia. Soini vastasi Razmyarille ploki-nimisessä blogissaan.

- Minuun ei vaikuta median suosima homorummutus.

Vuonna 2012 Soini rinnasti EU-komissaari Olli Rehnin ja 1900-luvun alussa venäläistämispolitiikkaa Suomessa ajaneen diktaattorin.

- Mikkelin miehestä on tullut Brysselin Bobrikov, soini kertoi A-studiossa 22. helmikuuta 2012.

Vuonna 2008 Soinin hampaissa oli muun muassa perussuomalaisia vastustava Jörn Donner.

- Kaikki eivät voi elää kuin Jörn Donner. Jörn Donner voi elää niin, mutta jos kaikki eläisivät kuin Jörn Donner, ratikat eivät tulisi ajoissa, Soini kertoi City-lehdelle.

Alexander Stubbista Soinilla on ollut muutamakin kärkäs mielipide.

- Uusi uljas ulkoministeri Alex Stubb on erikoinen kaveri. Olen hänen kanssaan eri mieltä lähes kaikesta, mutta tykkään keskustella ja väitellä hänen kanssaan. Stubb on oikea sileäkätinen. Hänessä on sileäkätisen hahmo ja mieli. Alexin juttu on EU. Tuttu juttu, mätä huttu. Joka tapauksessa tänään olkoon Alexin päivä. Hänen Lego-hymynsä loistaa tänne betonilähiöön saakka, Soini kirjoitti blogissaan vuonna 2008 muutama päivä sen jälkeen, kun Stubb nimettiin ulkoministeriksi.

Muutamaa päivää aiemmin Soini kertoi blogissaan, mitä ulkoministerivaihtos Ilkka Kanervasta Alexander Stubbiin tarkoittaa käytännössä.

- Ike lähti, Ikenet tulivat.

EU ja Euro

Marraskuun alussa Soini ilmoitti blogissaan mielipiteensä niistä poliitikoista, jotka ovat Euron kannalla.

- Nykymuotoisen euron puolustajat ovat hyödyllisiä idiootteja, Soini kirjoitti

Myös aiempina vuosina Euron kannattajat ovat saaneet kuulla kunniansa.

- Demarit voisivat ajaa rahayksikön muutosta eurosta demariksi. Yksi demari olisi sata tunaria, Soini mainitsi blogissaan.

Puolueet

Tylytystä ovat kokeneet niin kokoomus…

- Miksi kutsutaan henkilöä, joka pakenee taistelua etulinjasta? Rintamakarkuriksi, paitsi Kokoomuksessa EU- vaaliehdokkaaksi, Soini kirjoitti blogissaan.

RKP ja kristillisdemokraatit…

­- Ne te­ke­vät mi­tä ta­han­sa py­syäk­seen hal­li­tuk­ses­sa, kuin ta­kiai­set, Soini kertoi Helsingin Sanomien paperilehdessä 29. elokuuta 2012.

sekä Kataisen hallitus, etenkin siinä mukana ollut vasemmistoliitto.

Tämä hallitus on kuin hyytelö. Tiedätte kun hyytelön lyö pöytään ja vähän tärisyttää niin se menee tällain puolelta toiselle, niin kuin zumbassa, Soini sanoi Perussuomalaisten puoluekokouksessa vuonna 2011.