Hyppää pääsisältöön

Paavin seuraajaksi? Poppari ehdokkaana erikoisessa seurassa

Vuoden myydyimmän albumin tehnyt Taylor Swift on ehdolla vuoden tärkeimmäksi henkilöksi.

Taylor Swift Saksan radioiden palkintogaalassa syyskuussa 2014. // Kuva: EPA / Georg Wendt

Yhdysvaltalainen arvostettu Time-aikakauslehti on valinnut poppari Taylor Swiftin ehdolle vuoden tärkeimmäksi henkilöksi. Time valitsee vuosittain henkilön, joka on sen toimituksen mielestä vaikuttanut eniten vuoden tapahtumiin.

Muita ehdokkaita vuoden 2014 henkilöksi ovat muun muassa Vladimir Putin, Applen Tim Cook, ebola-hoitajat, Fergusonin mielenosoittajat, ISISiksen hyökkäyksiä vastaan taistelevan Kurdistanin presidentti Masoud Barzani sekä maailman suurimman nettikauppa Alibaban perustaja Jack Ma.

Viime vuonna Time valitsi vuoden henkilöksi paavi Franciscuksen. Aiemmin valinta on osunut muun muassa Mark Zuckerbergiin, Albert Einsteiniin, Adolf Hitleriin sekä Josif Staliniin.

Taylor Swift on julkaissut tänä vuonna menestysalbumi 1989:n. Artisti on aiheuttanut paljon keskustelua musiikkibisneksen tulevaisuudesta, kun hänen tuotantonsa on vedetty pois ilmaistilejä tarjoavista musiikin suoratoistopalveluista.

Ehdokkaat julkistettiin NBC:n Today-ohjelmassa.