Hyppää pääsisältöön

27.12. Teemalauantai: Steve McQueen

Steve McQueen elokuvassa Täyskäsi-kid (The Cincinnati Kid, 1965)
Steve McQueen elokuvassa Täyskäsi-kid (The Cincinnati Kid, 1965) Teemalauantai,steve mcqueen

Näyttelijä Steve McQueen (1930–80) oli 1960–70-lukujen suurimpia tähtiä, antisankari, tyyli-ikoni ja “The King of Cool”. Vuoden 2015 viimeinen Teemalauantai on omistettu hänelle.

Uusi dokumenttielokuva Olen Steve McQueen kertoo tähtinäyttelijän tarinan. Muistelemassa ovat muun muassa ex-vaimot Neile Adams, Ali MacGraw ja Barbara Minty, poika Chad ja pojanpoika Steven, ohjaaja Norman Jewison, näyttelijät Pierce Brosnan ja Gary Oldman sekä lukuisa joukko muita työtovereita, ystäviä ja perhettä. Kertojana toimii näyttelijä Robert Downey Jr.

Karuista oloista huipulle ponnistaneen McQueenin elämään ja imagoon kuuluivat elokuvien ja kapinallisuuden lisäksi kauniit naiset ja nopeat moottoripyörät. Molemmista puhutaan paljon myös dokumentissa.

Illan elokuva on Norman Jewisonin vuonna 1965 ohjaama tyylikäs pokeridraama Täyskäsi-Kid. Steve McQueen on uhkapeluri Cincinnati Kid, joka 1930-luvun New Orleansissa haastaa vanhan pokerimestarin viiden kortin avopokerissa. Mestaria esittää Edward G. Robinson.

Elokuvan muissa tärkeissä rooleissa nähdään Ann-Margret, Karl Malden, Tuesday Weld, Joan Blondell ja Cab Calloway. Käsikirjoituksen Richard Jessupin romaanista tekivät entinen mustalistalainen Ring Lardner Jr. ja Terry Southern. Musiikin elokuvaan sävelsi Lalo Schifrin. Tunnuslaulun esittää Ray Charles.

Huom! Teemalauantai alkaa 27.12. poikkeuksellisesti jo kello 20.10.

Teemalauantai 27.12.

  • Klo 20.10 Olen Steve McQueen (I Am Steve McQueen), Kanada 2014. Dokumenttielokuva, ohjaus Jeff Renfroe.
  • Klo 21.39 Täyskäsi-Kid (The Cincinnati Kid), USA 1965. Ohjaus Norman Jewison. Pääosissa Steve McQueen, Edward G. Robinson, Ann-Margret, Karl Malden, Tuesday Weld, Joan Blondell, Cab Calloway.
Steve McQueen
Steve McQueen Kuva: William Claxton olen steve mcqueen,Teemalauantai
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa