Hyppää pääsisältöön

Kummelin totuus Joulupukista

Usein luullaan, että Joulupukki on leppoisan lihava, valkopartainen vanha ukko. Totuus on toinen. Kummelin joulussa esiteltiin 1994 oikea Joulupukki, joka olikin täydet satakuusikymmentä senttiä teräksistä vartta.

Virheellisen käsityksen mukaan Joulupukki asuisi Korvatunturilla. Todellisuudessa hän asustaa tavanomaisessa yksiössä Tampereen Hervannassa.

Punkastaan Pukki pääsee usein ylös vasta myöhään iltapäivällä. Rankka työ kun vaatii myös pitkät ja viihteelliset huvit. Grunge-parta, trumpettilahkeet ja moskulakengät ovat erottamaton osa oikean Joulupukin asua. Tämä pukki ei porovaljakkoa kaipaa, hän kruisailee ketterällä ja käytännöllisellä Suzuki Swiftillä.

Mulle jäi nää tytöt, Tarvalle jäi paha mieli.― Joulupukki muistelee 1970-luvun vääntöjä

Pukin tonttuapuritkin ovat varsin erilaisia, kuin mitä tavanomaisesti luullaan. Näyttävät tyttötontut ovat jäänne 1970-luvulta Niilo Tarvajärven kanssa väännetystä Joulumaa-projektista. Pukki myös paljastaa pajansa olevan todellisuudessa silkkaa silmänlumetta, lahjat tulevat valmiina tehtailta. Onneksi Pukin pikku apureille on kuitenkin pystytty järjestämään muita hommia.

Muiden bisnestensä lisäksi Joulupukilla on myös kansantaloudellista vainua. Esimerkiksi lamavuosina joulua voisi hänen mukaansa juhlia helposti "pari–kolmekin kertaa vuodessa".

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kaikki Kummelit vuosilta 1991-2004 ovat pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.

Kommentit