Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Viikon kellaribändi Feels: Teemme tätä täydestä sydämestä ja niin pitkälle kuin mahdollista

YleX:n musiikkitoimittajat ovat valinneet Viikon kellaribändiksi Feelsin. YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin.

Feels-bändi.

Viikon parhaaksi Kellaribändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat tällä viikolla Feelsin seuraavin sanoin:

- Eteeristä ja kuulasta elektro-poppia, joka nostattaa kuulijan yläilmoihin kauniilla kaiuillaan. Feels on vahvasti kiinni tässä ajassa, minkä tyylikäs Weightless osoittaa. Biisistä löytyy Banksin herkkyyttä ja Kate Boyn viileyttä vahvalla skandinaavisella otteella.

Milloin ja miten aloititte musan tekemisen? 

- Vuonna 2012 Sofi oli töissä Stockmannin terassilla ja sai järjestettyä sinne itselleen keikan. Mukaan keikalle tulivat Jooel ja Mikael, ja settiin treenattiin myös muutama Sofin sävellys. Tästä Feels sai alkunsa! Sinä syksynä teimme muutaman keikan, mutta bändi jäi tauolle, kun Sofi ja Jooel asuivat ulkomailla vajaan vuoden. Syksystä 2013 saakka on työstetty uutta kokoonpanoa, materiaalia ja soundia, ja ensimmäinen sinkku Weightless julkaistiin marraskuussa 2014.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset? 

- Hienoja hetkiä ovat olleet, kun pitkän työstämisen jälkeen löysimme juuri sellaisen soundin, mitä olimme hakeneet. Weightless-videon kuvausreissusta kesäiseen Porvooseen jäi ihanat muistot. Juho Aittokallio teki videomme ja otti promokuvamme. Hän toteutti upeasti näkemyksemme. Sitten, kun kaikki tuntui olevan kohdallaan, oli mahtavaa saada työmme tulos ihmisten kuultavaksi. Weightless -biisistä ja videosta saamamme palaute on tuntunut todella lämmittävältä. Joulukuun alussa soitimme ensi kerran uusia biisejä keikalla Mascotissa, ja saimme yleisöltä innostunutta sekä kannustavaa palautetta. Kaiken on kruunannut nosto YleX:n Kellarista uuden musiikin iltavuoroon ja nyt Viikon kellaribändiksi! Sweet!

Kuinka paljon olette keikkailleet ja minkälainen live-bändi olette? 

- Olemme vastikään aloittaneet keikkailun, ja pyrimme hankkimaan ensi keväästä eteenpäin mahdollisimman paljon esiintymisiä. Haluamme olla sekä vangitseva että riehaannuttava livebändi, ja meitä kiinnostaa kehittää esityksiämme myös visuaalisiksi kokemuksiksi. 

Mihin tähtäätte, onko musiikki vain harrastus vai haluatteko siitä ammatin? 

- Teemme tätä täydestä sydämestä ja niin pitkälle kuin mahdollista.

Ketkä ovat esikuvianne? 

- Sofia ovat viime aikoina inspiroineet uudet löydöt kuten Naomi Pilgrim ja Phantogram. Kestosuosikkeja ovat olleet muun muassa Mutemath sekä Paramoren Hayley Williams. Polican keikka viime kesän Flow'ssa oli unohtumaton kokemus. Kosketinsoittaja Mikael mainitsee tärkeimmiksi vaikuttimikseen kasari- ja ysäripopmusiikin sekä fuusiojazzin. Jooelia inspiroi muun muassa Tommy Johnson. Facebook -ryhmässämme jaamme uusimpia löytöjä, ja aika usein löytyy yhteisiä suosikkeja, viimeisimpinä esimerkiksi Little Dragon, Seinabo Sey ja Chvrches.

Mikä on bändin roolitus biisinteossa? 

- Sofi on toistaiseksi kirjoittanut kaikki biisit. Yleensä soinnut, lyriikat ja jokin idea ovat valmiina, ja bänditreeneissä Mikaelin ja Jooelin käsissä biisit alkavat elää. 

Onko sanoituksilla tärkeä rooli? 

- Haluamme, että tekstissä on vahva tunnelma, joka vaikuttaa myös biisin soundimaailmaan ja sovitukseen. 

Onko kielellä suuri merkitys? 

- Englanniksi kirjoittaminen on tuntunut luontevimmalta, ja se myös mahdollistaa suuremman kuulijakunnan.

Mikä inspiroi teitä musiikillisesti? 

- Meri, kasvattavat kokemukset, aitous ja anime.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

- Siltä kuin olisi vahvasti ihastunut! Sofi ja Mikael olivat autossa matkalla ekalle keikalle, kun Weightless soi Uuden musiikin iltavuorossa. Laitettiin äänet täysille, hymyiltiin leveästi ja nautittiin!