Hyppää pääsisältöön

Alueesi asiat verkossa, radiossa ja televisiossa

Suomen kartta, johon on merkitty 25 paikkakuntaa
Suomen kartta, johon on merkitty 25 paikkakuntaa Kuva: Yle suomen kartta

Ylellä on toimituksia 25 paikkakunnalla Tammisaaresta Inariin.

Nämä suomen-, ruotsin- ja saamenkieliset toimitukset tekevät alueellisia sisältöjä verkkoon, radioon ja televisioon. Tuloksena on paikallisia kuulumisia ja uutisia.

Aluetoimituksia on kaikkiaan 24 (suomenkielistä 18, ruotsinkielistä 5 sekä saamenkielinen). Osa niistä toimii usealla paikkakunnalla. Samalla paikkakunnalla voi toimia sekä suomen- että ruotsinkielinen aluetoimitus.

Alueesi asioista kuulet ja keskustelet radiossa Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan taajuuksilla. Voit kuunnella kanavia myös Yle Areenassa.

Alueelliset tv-uutiset lähetämme arkisin, suomeksi kymmeneltä alueelta Yle TV1 -kanavalla. Kaikki lähetykset näet myös Yle Areenassa.

Yle Ođđasat eli Ylen omat saamenkieliset tv-uutiset näet arki-iltapäivisin Yle TV1:llä. Pohjoismaiset saamen tv-uutiset, Ođđasat, lähetetään arki-iltaisin Yle Fem -kanavalla. Nämä lähetykset näkyvät koko maassa, ja voit katsoa ne myös Yle Areenassa.

Alueiden verkkosivustot ja toimitusten yhteystiedot löydät näiden linkkien takaa:

Ylen kirjeenvaihtajat maailmalla

Ylen 11 kirjeenvaihtajaa ja 12 avustajaa tuovat uutisia maailmalta suomeksi ja ruotsiksi. Asemapaikkoja on lähes 20 kaupungissa:

 • Ateena, Berliini, Bryssel, Lontoo, Madrid, Nürnberg, Pariisi, Riika, Rooma, Tallinna, Tukholma
 • Manila, Moskova, Peking, Pietari
 • New York, Washington
 • Kesällä 2016 myös: Rio de Janeiro (olympialaiset) ja Helsinki (liikkuva kirjeenvaihtaja, pakolaisasiat)

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!