Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Presidentintekijät

Dokumenttiprojekti: Presidentintekijät, yle tv1
Taru Tujunen oli Kokoomuksen puoluesihteerinä keskeisessä roolissa Niinistön vaalikampanjassa. Dokumenttiprojekti: Presidentintekijät, yle tv1 dokumenttiprojekti: presidentintekijät

TV1 maanantaina 22.12.2014 klo 21.30 - 22.45, uusinta lauantaina 27.12. klo 13.30
Yle Areenassa 30 päivää

Presidentintekijät on elokuva politiikasta. Se on avoin, suora ja kiertelemätön kuvaus siitä mitä tapahtuu vaalien kulisseissa.

Valokeilassa ovat kerrankin politiikan taustavaikuttajat – ryhmä piinkovia ammattilaisia, joiden on voitettava.

Dokumentti kuvaa Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjaa, kampanjatyöryhmän ydintä ja toimintaa koko kampanjan ajan aina siihen asti, kun Niinistö valitaan tasavallan presidentiksi.

Suoraa puhetta kulisseissa

Työryhmä työskentelee valtavan paineen alla. Päätöksiä on tehtävä koko ajan. Menestys mitataan heti mediassa ja gallupeissa. Työtä ei tee helpommaksi se, että ehdokas itse ei osallistu työryhmän toimintaan tai oikeastaan edes tue sitä.

Elokuva etenee ensimmäisestä kampanjatyöryhmän tapaamisesta kohti toisen kierroksen valintaa.

Työryhmän keskustelu on hämmästyttävän avointa ja rohkeaa. Sen käyttämä kieli on suoraa ja kursailematonta. Kuvaaja-ohjaaja Tuukka Temosen pääsy vaalityön ytimeen on aivan ainutlaatuinen. Presidentintekijät on elokuva politiikasta paljaimmillaan. Kun aikaa on vähän, on puhekin suoraa. Ja välillä on aivan pakko nauraa.

Tujunen, Harkimo, Haukio

Elokuvassa kuvataan työskentelyä, jonka keskiössä ovat Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen, markkinointivastaava Kirsi Piha, Niinistön erityisavustaja Mikko Kortelainen, varainhankinnasta vastaava Hjallis Harkimo, poliittinen neuvonantaja Jussi Kekkonen ja kampanjan alussa markkinoinnista ja viestinnästä vastannut Jenni Haukio.

Ohjaaja: Tuukka Temonen. Tuotanto: Miia Haavisto / Helsinki-filmi ja Tuukka Temonen / Optipari. 2014. HD.

Dokumenttiprojekti: Presidentintekijät, yle tv1
Dokumenttiprojekti: Presidentintekijät, yle tv1 dokumenttiprojekti: presidentintekijät

Jenni Haukio vastasi Sauli Niinistön vaalikampanjan alussa markkinoinnista ja viestinnästä.

Muualla verkossa:
Presidentintekijät
Yle Uutiset: Presidentintekijät-dokumentin ohjaaja täysin eri linjoilla puoluesihteeri Tujusen kanssa

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.